Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Mikä koirarotu sopii lapsiperheeseen?

Koirarodun sopivuus lapsiperheelle riippuu useista tekijöistä, kuten rodun luonteesta, koon, energiatason ja koulutettavuuden tasosta. Mutta mikä koirarotu sitten sopii lapsiperheeseen?

Koira on lojaali ja uskollinen ystävä, joka tarjoaa koko perheelle seuraa ja lohtua. Koirat ovat usein hyvin empaattisia ja voivat auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta lasten elämässä. 

Koirat tarvitsevat myös säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja, mikä kannustaa lapsia ja vanhempia osallistumaan ulkoiluun ja fyysiseen aktiivisuuteen. Koiran kanssa leikkiminen ja lenkkeily voi olla hauskaa ja motivoivaa lapsille.

Kun perheessä on koira, opettaa se lapsille vastuun ottamista toisesta elävästä olennosta. He oppivat huolehtimaan koirasta, ruokkimaan, kouluttamaan ja pitämään huolta sen tarpeista. Monet koirarodut ovat luonteeltaan suojelevia perheenjäseniään kohtaan. Lapsille tämä voi tuoda turvallisuuden tunnetta, kun heillä on uskollinen koira, joka valvoo heitä ja varoittaa mahdollisista vaaroista.

LUE MYÖS: Vinkkejä koiranpitoon saat Kennelliiton Iloinen koira -oppaasta.
 

Mahdollisesti sopivia koirarotuja lapsiperheelle


Beagle (kuvassa): Ystävällinen ja energinen rotu, joka rakastaa leikkimistä ja sopii aktiivisiin lapsiin.

Labradorinnoutaja: Ystävällinen, leikkisä ja helposti koulutettava rotu, joka sopii hyvin lapsiperheisiin.

Kultainennoutaja: Lempeä, älykäs ja rakastava rotu, joka tulee hyvin toimeen lasten kanssa.

Suomenlapinkoira: Perheystävällinen, suojelunhaluinen ja helposti lähestyttävä rotu, joka sopii hyvin aktiivisiin lapsiperheisiin.

Bichon Frisé: Ystävällinen ja leikkisä rotu, joka sopii lapsille, jotka saattavat olla allergisia koiran turkille.


Berninpaimenkoira: Suuri ja lempeä rotu, joka on suojelunhaluinen ja läheinen lapsilleen.

Cavalier Kingcharlesinspanieli: Hellä, lempeä ja rakastava rotu, joka sopii hyvin pienemmille lapsille.

Irlanninsusikoira: Ystävällinen, sosiaalinen ja aktiivinen rotu, joka soveltuu hyvin perheen aktiivisiin ulkoiluharrastuksiin.

Staffordshirenbullterrieri: Uskollinen ja rohkea rotu, joka voi muodostaa vahvan siteen lapsiin ja suojella heitä.

Maltankoira: Pienikokoinen ja lempeä rotu, joka sopii hyvin lapsiperheisiin ja asuntoelämään.

On silti tärkeää muistaa, että jokainen koira on yksilöllinen, ja koiran soveltuvuus perheeseen riippuu sen luonteesta, kasvatuksesta ja koulutuksesta. Ennen koiran hankintaa on hyvä keskustella kasvattajien ja muiden koiranomistajien kanssa löytääksesi juuri teidän perheellenne sopivan koirarodun.

On myös hyvä tiedostaa, että koiranomistajuus tuo myös vastuuta ja sitoumusta. Koirat tarvitsevat asianmukaista hoitoa, ruokintaa, liikuntaa ja koulutusta. Lapsen ja koiran välisen vuorovaikutuksen valvonta on myös erittäin tärkeää, jotta varmistetaan, että sekä lapsi että koira ovat turvassa ja tuntevat olonsa mukavaksi toistensa seurassa.

LUE MYÖS: Julkiset paikat Suomessa, missä koirat ovat sallittuja