Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Punkit ovat täällä - suojaa koirasi ja itsesi!

Lämmin keväinen sää saa punkit heräilemään. On aika ottaa punkkipihdit esille ja aloittaa säännölliset punkkitarkastukset.

Suomessa punkkikausi kestää yleensä huhtikuusta lokakuun loppuun. Jos talvi on lämmin, voi kausi olla pidempikin. Punkkeja vastaan suositellaan hankkimaan punkkien estolääke joko eläinlääkäriltä tai apteekista. Punkkien torjuntaan tarkoitettuja valmisteita on monia erilaisia, joten koirallesi sopivaa valmistetta etsiessä kannattaa käyttää asiantuntijan apua. Punkkien estolääkkeillä voi olla myös haittavaikutuksia, kuten ruoansulatuskanava- tai hermostoperäisiä oireita ja paikallisia ihon yliherkkyysreaktioita, mutta niiden esiintyminen on erittäin harvinaista. Tarvittaessa ole aina yhteydessä eläinlääkäriin.

Lue myös: Punkit ovat täällä taas! Kuinka suojata koira?

Omistaja, suojaa myös itsesi!

Punkit levittävät niin ihmiselle kuin koirillekin vaarallisia tauteja, kuten borrelioosia ja babesiaa. Puutiaisaivokuumetta vastaan voi suojautua TBE-rokotteella, eli ”punkkirokotteella”. Punkkiroketteen saat helposti esim. Punkkibussista, ilman ajanvarausta. Sen sijaan borrelioosia ja punkkeja itseään vastaan ei ole rokotetta, mutta niiltä voi suojautua peittävällä pukeutumisella ja päivittäisellä punkkisyynillä punkkikauden aikana.

 

Lähde: Kennelliitto, MTVuutiset