Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Sovellukset, jotka auttavat sinua treenaamaan koiraasi ja ylläpitämään sen terveyttä

Koirat, nuo ihmisen parhaat ystävät, ovat osa monen suomalaisen jokapäiväistä elämää. Kuten monille muillekin ryhmille, myös koiranomistajille on suunnattu monia eri älypuhelimen sovelluksia.

Tässä artikkelissa esittelemme ne sovellukset, jotka auttavat sinua treenaamaan koiraasi ja ylläpitämään hänen terveyttään.

Sovelluksia moneen lähtöön

Älypuhelimien ja internetin uskomattoman nopea kehitys ovat mahdollistaneet mobiilisovellusten hyödyntämisen. Sovelluskaupoissa on valtava määrä sovelluksia jos jonkinlaiseen tarkoitukseen. Muun muassa pankki- ja verkkokauppasovellukset ovat nousseet laajalti käyttöön lyhyessä ajassa.

On vaikea ajatella alaa, mikä ei hyödyntäisi älypuhelimien sovelluksia. Myös esimerkiksi internetkasinot ovat ala, jonka mobiilisovellukset löytyvät sovelluskaupoista. Sovelluksen kätevyys onkin avainasemassa, kun ihmiset lataavat niitä puhelimiinsa sovelluskaupoista.

Ei siis ole yllätys, että myös koiranomistajille on omat sovelluksensa, joita voi hyödyntää. Valinnanvaraa on mukava määrä, joten valinnan helpottamiseksi olemme nostaneet seuraavaan listaan mielestämme parhaat sovellukset.

1) Pew Map

Pew Map on kätevä sovellus koiranomistajille, sillä sen avulla on mahdollista havaita vaaralliset kohdat lenkkipolulla. Tämä tapahtuu siten, että sovelluksen käyttäjät voivat lisätä sovellukseen paikkoja, jotka ovat vaarallisia koiralle. Näin toiset koirien kävelyttäjät tietävät varoa näitä paikkoja.

Sovellus ei kuitenkaan ole pelkästään riskeihin keskittyvä, vaan sinne voi lisätä myös koirille sopivia paikkoja, kuten koirapuistoja, koiraystävällisiä kahviloita tai hotelleja. Suosittelemme sovelluksen hankkimista, etenkin jos kävelytät koiraasi vieraassa ympäristössä esimerkiksi lomamatkan aikana.

On syytä huomioida, että kirjoituksen hetkellä Pew Map oli huollossa, joten emme päässeet testaamaan sitä.

2) Dog Whistle

Koirapilli on tunnetusti kätevä väline, kun koiraa koulutetaan, mutta entäpä jos se unohtuu kotiin? Se ei ole ongelma, sillä Dog Whistle -sovelluksen lataaminen tarkoittaa sitä, että pilli kulkee mukana puhelimessa.

Tällä hetkellä sovellus on saatavilla pelkästään iPhonelle, sillä Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimille sitä ei tällä hetkellä ole saatavilla.

Google Playssa  on kuitenkin tarjolla vaihtoehto nimeltä Dog Whistle – High Frequency, joka ajaa saman asian. Ainakin iPhonen versiossa on ollut saatavilla maksullisia vihjeitä englanniksi koirapillin käyttöön.

3) Wandering Tail

Tämä kotimainen sovellus on loistava koirakaverien ja ulkoilupaikkojen etsimiseen. Lisäksi sovellus antaa vinkkejä hyvien koirapalveluiden etsimiseen.

Samalla tavalla kuin Pew Map -sovelluksessa, myös tässä sovelluksessa käyttäjät lisäävät siihen paikkoja. Näin sovellus siis kehittyy aktiivisten käyttäjien toimesta: toisin sanoen, mitä enemmän aktiivisia käyttäjiä, sitä enemmän sovellukseen kertyy tietoa.

Sovelluksen avulla pystyy myös muun muassa järjestämään tapaamisia muiden koiranomistajien kanssa.

4) Dog Walk

Eri urheilusovellukset ovat ihmisten suosiossa; niiden avulla on mahdollista tallentaa tietoja omista urheilusuorituksista. Nyt vastaavaa on tarjolla myös koirille: Dog Walk -sovelluksen avulla on mahdollista tallentaa koiran kävelyreitti. Sovellus kertoo käyttäjälle kuljetun matkan ja ajan.

Sovellus on monipuolinen, sillä sen avulla on mahdollista tallentaa myös kuvia kävelylenkin varrelta. Kaiken kruunaa se, että tiedot voi jakaa ystäville joko heti tai lenkin jälkeen.

5) Dog Buddy

Dog Buddy pääsee listallemme, sillä se on varsin käytännöllinen sovellus. Sen avulla on mahdollista tallentaa kaikki koiran terveyttä koskevat tärkeät tiedot yhteen paikkaan. Sovellukseen voidaan laittaa ylös esimerkiksi eläinlääkärikäynnit, painon muutokset, lääkitykset, rokotukset ja niin edelleen. On kätevää, kun kaikki tiedot ovat saatavilla yhdessä paikassa.

Sovelluksesta löytyy myös koiran ensiapuohjeita, joskin tämä osio on aiemmin ollut ainoastaan englanniksi. Dog Buddy -sovellus on suunnattu iPhonen käyttäjille, mutta Anrdoid-puhelimen omistaville on tarjolla vastaava sovellus nimeltään Dog Health. Sitä käyttämällä voi löytääesimerkiksi lähimmän eläinlääkäriaseman.

6) Dogo

Dogo on loistava sovellus koiran kouluttamista varten. Sovellus löytyy sekä iPhonen että Android-puhelinten käyttäjille. Sovelluksessa on yli 100 harjoitusta. Sovelluksen personointi tarkoittaa sitä, että käyttäjä saa juuri tarpeeseen sopivat harjoitukset.

Sovelluksessa on teksti- ja video-oppitunteja, joissa käydään läpi harjoituksia aina perustottelevaisuudesta monimutkaisimpiin asioihin. Koiran opittua uuden taidon, on sovelluksessa mahdollista kuvata video ja lähettää se arvioitavaksi.

Dogon henkilöstö analysoi pennun videon ja antaa siitä palautetta 12 tunnin kuluessa.