Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Koirat ja virikkeellisyys – 10 hauskaa yhteistä leikkiä

Koirilla on paljon energiaa ja ne rakastavat leikkimistä. Myös omistajat peuhaavat mielellään koirien kanssa. Tässä artikkelissa esittelemme 10 hauskaa ja virikkeellistä leikkiä.

10 hauskaa leikkiä koiran kanssa leikittäväksi

Ihmisen paras ystävä on tunnetusti koira, ja koirat rakastavat leikkimistä ja telmimistä. Koiran kanssa telmiminen on myös meidän omistajien mieleen, ja varsinkin hyvällä kelillä aika kuluu parhaan ystävän seurassa kuin huomaamatta. On erittäin tärkeää luoda koiralle virikkeellinen ympäristö, ja säännöllinen leikkiminen koiran kanssa on erinomainen keino pitää koira aktiivisena ja pirteänä.

Välillä saattaa kuitenkin pää lyödä tyhjää sen suhteen, mikä leikki voisi seuraavana olla vuorossa. Tähän artikkeliin olemme keränneet lukuisten mahdollisten leikkien joukosta 10 hauskaa leikkiä, joita voit koiran kanssa harrastaa. Kaikki leikit eivät sovi kaikille koirille, koska koirat, kuten ihmisetkin, ovat yksilöitä. Jos joku tällä listalla olevista leikeistä ei innosta koiraasi, ei hätää, vaihtoehtoja on valtava määrä.

Piiloleikki

Klassinen lastenleikki ei ehkä kaikille tule ensimmäisenä mieleen, kun mietitään leikkejä koiran kanssa, mutta joillekin koirille piiloleikki on kaikkein hauskin leikki. Piiloleikissä koira saa harjoitusta, sen kunto kasvaa ja myös ongelmanratkaisukyvyt kehittyvät. Piiloleikkiin kannattaa varata mukaan palkkioita, joita sitten antaa koiralle, kun etsintä on onnistuneesti suoritettu. Koiraa pitää luonnollisesti kutsua piilosta, ellei alue ole hyvin pieni.

Tämä leikki ei sovellu kaikille koirille, mutta niille, joille sopii, se on yksi kaikkein hauskimmista tavoista viettää aikaa ja kuluttaa hyvin koiran energiaa. Mukavan ja raskaan päivän päätteeksi omistajan onkin hyvä vetäytyä nojatuoliin omia lempiharrastuksiaan harrastamaan, eli esimerkiksi pelaamaan. Koira-aiheiset pelit sopivat hyvin teemaan oman rakkaan ystävän maatessa tyytyväisenä kainalossa. Sopivia pelejä etsiville on parhaat Dog House Megaways -nettikasinot täältä esitelty yksityiskohtaisesti.

Köydenveto

Köydenveto on yksi parhaista tavoista harjoittaa koiraa fyysisesti ja henkisesti. Köydenveto eroaa monista muista leikeistä myös sikäli, että siihen ei tarvita kovinkaan paljoa tilaa, joten tätä voit leikkiä ystäväsi kanssa myös sisätiloissa tai muuten pienillä alueilla. Monesti väitetään, että köydenveto tekisi koirasta aggressiivisemman, mutta mitkään tutkimukset eivät tue tätä väitettä, vaan pikemminkin päinvastoin.

Sillä ei myöskään ole haittavaikutuksia, jos antaa koiran voittaa, vaan se tekee leikistä koiran kannalta nautittavamman. Köydenveto on hauska leikki, josta suurin osa koirista nauttii ja kuluttaa myös koiran ylimääräistä energiaa sopivasti.

Frisbeen heittely

Frisbee sopii erinomaisesti  heittelyyn, sillä se liikkuu ilmassa hitaasti ja koira voi taitujen karttuessa onnistua nappaamaan sen jopa ilmasta kiinni. Värikäs frisbee näkyy hyvin, ja koiran on helppo tarttua siihen myös maasta. Frisbee lentää kauaksi, joten koira pääsee juoksemaan pitkiä matkoja hymyssä suin ja leikki on myös erittäin palkitseva.

Frisbeen heittely vaatii kuitenkin paljon tilaa, eli sisätiloissa ei tämä leikki kunnolla onnistu. Mikäli tilaa riittää esimerkiksi puistossa tai loma-asunnolla, on kuitenkin frisbeen heittely koiran kanssa leikki vailla vertaa.

Aarteen etsintä

Aarteen etsintä on siitä erinomainen leikki, että se yhdistää virikkeet ja herkuttelun, jotka kuuluvat koirien lempiasioihin. Tässä leikissä omistaja siis piilottaa makupaloja eri paikkoihin, joista koira sitten etsii niitä. Löytämisen riemu tarttuu väistämättä myös omistajaan ja etsiminen kehittää koiran ajattelukykyä.

Tämä leikki mukautuu hyvin eri ympäristöihin, eli leikki onnistuu niin pihalla, kuin sisälläkin ja tuottaa aina riemukkaita hetkiä sekä koiralle, että omistajalle. Samoin leikin kestoa voi muokata hyvin piilotettujen makupalojen määrää säätelemällä.

Täytetyillä Kongeilla leikkiminen

Ruoalla täytetyt Kong-aktivointilelut ovat mainio apuväline koiran aktivoimiseen ja virkeänä pitämiseen. Kongin voi jäädyttää ruokineen, jolloin koiran saama haaste on suurempi ja omistaja voi keskittyä esimerkiksi omiin töihinsä.

Mikäli omistajalla ei muuta tekemistä ole, niin Kongin kanssa kamppailevan iloisen koiran seuraaminen on itsessään mitä loistavinta viihdettä. Kongeja on useita erilaisia ja ne eivät ole kovin hintavia, joten Kong-varastoa kannattaa pitää monipuolisena.

Oma agility-rata

Agility on kilpamuotona todellista huippu-urheilua, mutta koiran ei tarvitse olla agilityssa maailman valio nauttiakseen siitä. Pienen agility-radan rakentaminen omalle pihalle tapahtuu vähällä vaivalla ja pitää koiran aktiivisena sekä fyysisesti että henkisesti.

Pelkkä yhden tai parin esteen luominen tuo iloa koiralle ja omistajalle pitkäksi aikaa. Esteitä voi rakentaa oman mielen mukaan, kun kyse ei ole mistään kilpailusta ja koira nauttii esteiden selvittämisestä. Mikäli innostusta riittää, voi sitten kokeilla ihan virallisiakin agility-ratoja koiran kanssa.