Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Viisi tapaa virkistää koiraasi näinä poikkeuksellisina aikoina

Suomeenkin levinnyt koronaviruspandemia rajoittaa elämää monella saralla. Myös monet koira-alan yritykset, kuten harrastuspaikat ovat toistaiseksi joutuneet sulkemaan ovensa epidemian vuoksi.

Muiden yleisötapahtumien tavoin myös koiranäyttelyt ja muut tapahtumat on peruttu valmiuslain käyttöönoton myötä. Miten aktiiviseen elämään tottuneen koiran saa pidetty virkeänä rajoituksista huolimatta?

1. Käykää pitkillä kävelylenkeillä

Suomessa lenkkeilyä ei ainakaan toistaiseksi ole rajoitettu. Karanteenissakin oleva ihminen voi siis lähteä koiran kanssa lenkille.

Jos lähiseudun lenkkimaastot ovat jo käyneet turhan tutuiksi, voi auton kanssa hurauttaa hieman normaalia pidemmällekin. Viettäkää siis mukava päivä luonnossa laavumakkaroiden kera ja selvittäkää, moneenko luontopolkuun ehditte tutustua poikkeustilan aikana.

2. Muunna kotisi treenipaikaksi

Oletko tottunut käymään agilityhallilla säännöllisesti? Pienellä mielikuvituksella voitte varmasti treenata kotona edes hieman. Jos harjoitteluun sopivaa pihaa ei ole, siirrä sohva ja muut huonekalut reunoille ja järjestä keskelle lattiaa niin suuri tila kuin mahdollista. Esimerkiksi jakkaroita, vilttejä, hyllylevyjä ja hiihtosauvoja hyödyntämällä saat rakennettua jo vaikka ja mitä! Mikäli kotitreenaukseen saattaisi löytyä innokkuutta myöhemminkin, saa kotiin tilattua monesta verkkokaupasta ihan oikeitakin välineitä lajiin kuin lajiin. Ja jos agility ei nappaa, onnistuu kotona takuulla myös koiratanssi tai toko.

3. Ilo irti aktivointileluista

Kun aktiivinen elämä kodin ulkopuolella muodostuu haastavaksi, täytyy kotoilusta tehdä mahdollisimman mukavaa. Hyvä keino tähän voisi olla aktivointilelut. Ne ovat koiralle loistavaa aivotyöskentelyä ja purkavat samalla energiaa.

Mikäli lähellä oleva lemmikkikauppa on auki, kipaise siellä ostamassa muutama aktivointilelu ja tue samalla paikallista yrittäjää haastavassa tilanteessa. Mikäli budjetti on tiukka tai ylimääräisen tavaran hankkiminen ei muuten vaan nappaa, löydät netistä runsaasti ohjeita erilaisiin tee se itse -aktivointileluihin, joissa voit hyödyntää vaikkapa vessapaperirullia tai muita kotoa löytyviä elementtejä.

4. Piilota nameja ympäri asuntoa

Namipiilot ovat hyvä tapa piristää koiran arkea ihan tavallisenakin aikana. Mikäli koirasi syö kuivaruokaa, kokeile seuraavan ruokailun yhteydessä sulkea koira hetkeksi toiseen huoneeseen, ja piilottaa sillä välin ruokaa ympäri kotia.

Koirallasi riittää tekemistä pitkäksi aikaa, kun se etsii ruokaa kätköistään. Myöskään märkäruuan tai lihan piilottelu ei ole mahdottomuus, sillä voit jakaa ruuan pieniksi annoksiksi useampaan astiaan ja piilottaa sitten astiat vaikkapa verhon taakse ja sängyn alle.

5. Piipahtakaa koirapuistossa sekoilemassa

Vaikka harrastushallit ovat isolta osin suljettu, koirapuistot ovat edelleen käytössäsi. Mikäli koira on perheesi ainoa lemmikkieläin, voi olla mukavaa, että se pääsee edelleen tapaamaan mahdollisesti myös muita koiria. 

Pidä kuitenkin huoli, ettei koirapuistoon kerry liikaa ihmisiä, sillä laki on määrännyt yli kymmenen henkilön kokoontumiset kielletyiksi.