Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Tiesitkö, että netistä löytyy koiramuseo?

Kyllä vain, nimittäin vuodesta 2018 lähtien netissä on ollut Koiramuseo, joka on Suomen Kennelsäätiön alaisuudessa.

Kyseessä on maailmanlaajuisestikin harvinainen kokoelma koirista. Suomen Koiramuseon taustalla on Kennelliiton vuosia tekemä museotyö, johon on kuulunut eri tahojen konsultoinnit, asianmukaisten säilytysratkaisujen järjestäminen, kirjojen ja taideteosten konservointityöt sekä kirjojen ja kuvien digitointi.

Kokoelmaan sisältyy myös joitakin ulkomaisia helmiä sekä valittuja paloja Suomen Koiramuseon liikkuvan kuvan arkistoista sekä kirjaston kokoelmista. 

Suomalaisen koiraharrastamisen historiasta kertovat arvokkaat sisällöt ollaan haluttu tuoda verkkomuseon avulla kaikkien saataville niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Koiramuseon kokoelmiin voi tutustua verkossa mielenkiintoisella tavalla esinekuvien, valokuvien ja tarinoiden avulla. Verkkomuseossa on hyödynnetty uusimpia tekniikoita, esimerkiksi pyöriviä 360-kuvia.

Koiramuseo kannustaa jakamaan kuvia

Kaikille avoin museo on vuorovaikutteinen ja toimii muistojen herättelijänä. Museo kannustaa kävijöitä jakamaan omia muistojaan ja kertomuksia, jotka ovat elävää perinnettä ja tärkeä osa koiraharrastamisen historiaa.

Kokoelmaan sisältyy myös joitakin ulkomaisia helmiä sekä valittuja paloja Suomen Koiramuseon liikkuvan kuvan arkistoista sekä kirjaston kokoelmista. 

Kävijän mielenkiinto pidetään yllä vaihtuvilla ja uusilla sisällöillä, joita päivitetään museoon vähitellen sitä mukaa, kun uusia aineistoja digitoidaan. Kaikille avoin museo on vuorovaikutteinen ja toimii muistojen herättelijänä. Museo kannustaa kävijöitä jakamaan omia muistojaan ja kertomuksia, jotka ovat elävää perinnettä ja tärkeä osa koiraharrastamisen historiaa.

Tutustu lisää Koiramuseoon TÄSTÄ.

Lähde: Koiramuseo