Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Lappeenrannassa toimitaan talkoovoimin: kaupunki tarjoaa materiaalit neljään uuteen koirapuistoon

Lappeenrannan kaupunki on lupautunut tarjoamaan tarvikkeet neljän uuden koirapuiston rakentamiseen, mikäli talkoohenkistä työvoimaa löytyy.

Uudet koiranpuistot ovat näillä näkymin kohoamassa Mattila-Mäntylän alueelle, Pallonlahteen, Joutsenoon, sekä Tykkiin. Vauhdikkaimmin liikkeelle lähtee Mattila-Mäntylän puisto, jonka rakentamiseen talkooväki oli ilmoittautunut jo heti tammikuussa. Vielä suunnitteluvaiheessa oleva koirapuisto vihittänee käyttöön jo kesän aikana.

Myös Pallonlahden koirapuiston talkoisiin on löytynyt talkooväkeä, ja tarkoituksena on, että koirapuisto valmistuisi vuoden 2020 aikana.

Joutsenon ja Tykin alueelle työvoimaa ei ole vielä löytynyt, mutta kaupunginpuutarhuri Hannu Tolosen mukaan kiinnostuneita etsitään alueraadin ja asukasyhdistysten avulla. Toiveena on, että kaikki neljä koirapuistoa olisivat valmiita ensi vuoteen mennessä.


Talkoot todettu toimivaksi ennenkin

Talkoovoimin rakennettavissa koirapuistoissa myös tulevaisuuden hoitotyö jää käyttäjien vastuulle. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi alueen siistimistä. Kaupungin vastuulle jää roskisten tyhjennys, sekä mahdolliset aitaukseen kohdistuvat korjaustyöt.

Tolosen mukaan vastaava järjestely on toiminut esimerkillisesti jo aiemmin muissa Lappeenrannan koirapuistoissa.

Myös käyttäjiltä on tullut kiitosta kaupungin suuntaan. Ylen haastattelema lappeenrantalainen Henna Jokio vierailee Voisalmen koirapuistossa säännöllisesti. Viime vuonna hän oli laittanut kaupungille viestiä turhan reheväksi päässeestä kasvustosta, ja jo saman päivän aikana kaupunki toimitti paikalle siistimistyöhön tarvittavat välineet.


Koiraystävällinen kaupunki

Lappeenrantaa voidaan pitää muutenkin koiraystävällisenä kaupunkina. Lähes 73 000:n asukkaan Lappeenrannasta löytyy tällä hetkellä viisi koirapuistoa, koirille suunnattu uimaranta, sekä yksityinen koirakylpylä.

Ehkäpä tästä talkootyön hyödyntämisestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta voisivat ammentaa muutkin kaupungit tarjotakseen koirille omistajineen parempia ulkoilumahdollisuuksia.