Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Lähes puolet suomalaisista hyväksyy koiran fyysisen kurittamisen

National Geographicin suorittamasta kyselystä käy ilmi, että noin 42 prosenttia suomalaisista sallii koiran fyysisen kurittamisen. Jopa joka neljännes kertookin kurittaneensa koiraa joskus niin, että on potenut jälkikäteen huonoa omatuntoa.

Tutkimuksen mukaan lähes 11 prosenttia vastaajista olisi valmis viemään koiransa suoraan lopetettavaksi, mikäli ratkaisua ongelmakäytökseen ei löytyisi omin keinoin. Tuloeron merkitys vastauksissa on merkittävä, sillä hyvin tienaavista jopa lähes joka neljäs näkee lopetuspiikin ammattiapua parempana ratkaisuna ongelmatilanteissa.

Fyysisen rangaistuksen joka tilanteessa taas sallii jopa 7,7 prosenttia yli 60 000 euroa vuodessa tienaavista, kun keskimäärin lukema jäi vain 1,3%iin.

Ammattiapuunkin turvauduttaisiin tarvittaessa

Valtaosa uskoo kuitenkin, että koirien ongelmakäytökseen olisi mahdollista löytää ratkaisu. Peräti 63 prosenttia vastaajista turvautuisi tilanteen vaatiessa ammattiapuun, kuten koiraterapeuttiin tai ongelmakoirakouluttajaan, mikäli koiralla ilmenisi ongelmakäytöstä.

”Pahoja koiria ei ole olemassakaan, emmekä tarvitse kouluttamisessa herkkuja, komentamista tai alistamista. Opetan ihmisille, kuinka he voivat kehittää suhdetta koiriinsa”, sanoo koirankouluttaja Matt Beisner.

Tammikuussa 2020 tehtyyn nettikyselyyn vastasi kaikkiaan noin tuhat suomalaista.

Lähde: Epressi