Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Koirarotuhoroskooppi kertoo, mikä koirarotu sopii juuri sinulle

Sanotaan, että ihmisen luonteen perusteella on helppo päätellä, mitä horoskooppimerkkiä hän edustaa. Me emme tiedä, onko asia näin, mutta päätimme kuitenkin selvittää jokaisen horoskoopin ominaispiirteille parhaiten sopivan koirarodun!

Muista kuitenkin, että emme missään nimessä suosittele valitsemaan koirarotua yksinomaan horoskoopin perusteella – itse asiassa tälle leikkimieliselle horoskoopille ei kannata antaa juuri lainkaan painoarvoa, mikäli oikeasti haaveilee koiraystävästä.

Oinas (21.3.19.4.) – Pinseri
Pinseri on innostuvalle ja energiselle oinaalle mitä mainiointa lenkkiseuraa. Pinserit ovat luonteeltaan eloisia ja ystävällisiä, sekä omistajaansa kohtaan hyvin lojaaleja. Älykkäät pinserit osaavat olla turhankin pelottomia ja rohkeita, mutta pinsereiden koulutettavuus on kuitenkin pääsääntöisesti hyvä.

Härkä (20.4.-20.5.) – Leonberginkoira
Leonberginkoira on aivan kuin härkä: rauhallinen ja itsevarma. Kärsivälliselle härälle leonberginkoiran omanarvontuntoisuus ja omapäisyyskään ei ole este. Alun perin vahti- ja vetokoirana käytetty leonberginkoira on yhtä sitkeä kuin härkäkin ja yhdessä tämä koirakko selviää haastavammissakin lenkkeilysäissä.

Kaksonen (21.5.-20.6.) – Bokseri
Ikuiseksi pennuksikin kutsuttu vilkas ja sähäkkä bokseri on omiaan eloisalle kaksoselle. Kaksoset ovat bokserin tavoin uteliaita ja tietoisia ympäristöstään. Taistelukoiraksi kehitetyt bokserit saattavat olla kovapäisiäkin, mutta omistajaansa kohtaan ne ovat uskollisia ja haluavatkin usein miellyttää alistumalla. Lisäksi bokserin mahtava ulkonäkö ei ole pahitteeksi usein näyttävästi pukeutuvan kaksosen vierelle.
 
Rapu (21.6.-22.7.) – Cavalier kingcharlesin spanieli
Horoskoopista herkin kaipaa vierelleen uskollista ystävää, joka rakastaa rapsutuksia ja omistajansa hellää huomaa. Aina hyväntuulinen cavalier kingcharlesinspanieli on ystävällinen ja lempeä, ja käpertyykin mielellään oman ihmisen kainaloon takkatulen ääreen. Sopeutuva cavalier lähtee mielellään rauhoittavalle metsälenkille, mutta rakastaa myös agilityradoilla kirmaamista. Rotu on yhtä sopeutuva kuin rapukin!

Leijona (23.7.-22.8.) – Welsh corgi
Leijona on luontainen johtaja, joka on ylväs yrittämättäkin. Pieni mutta pippurinen corgi on jalostettu paimentamaan suuria nautoja, jonka ansiosta rotu onkin rohkea ja älykäs. Miellyttämisenhaluinen corgi oppii nopeasti uutta ja yhdessä leijonan kanssa se onkin toisiaan kunnioittava, pysäyttämätön kaksikko, jonka yhteisille mahdollisuuksille ei ole rajoja.

Neitsyt (23.8.-22.9.) – Kiinanpalatsikoira
Neitsyitä kuvataan usein äärimmäisen älykkäiksi ihmisiksi, joille terveys ja itsestään huolehtiminen ovat tärkeitä arvoja. Omistajaansa syvästi kiintyvät kiinanpalatsikoirat ovat omiaan juuri tällaiselle omistajalle: niiden upea turkki vaatii huolellista hoitoa, mutta kauniin ulkonäön takana piilee mitä älykkäin koira, mikä pitää mielellään omistajalleen seuraa niin lenkkipoluilla kuin television ääressäkin. Neitsyen kiinnostus terveyteen on ensiluokkaista moniin vikoihin alttiin kiinanpalatsikoiran kanssa toimiessa.

Vaaka (23.9.-23.10.) – Australianterrieri
Täyttä elämäniloa oleva pieni australianterrieri on loppuun saakka kiinnostunut kaikesta, mitä omistaja tekee. Äärimmäisen seuralliseksi kuvatulle huomionhakuiselle vaa’alle tämä tietysti sopii mainiosti! Vaa’alle ja australianterrierille ominaista on elämänmyönteisyys ja kyky nauttia elämästä. Seurakoirankin vikaa omaava pieni terrieri on lojaali ystävä jokaisessa tilanteessa.

Skorpioni (24.10.-22.11.) – Valkoinen länsiylämaanterrieri
Syvällinen skorpioni panostaa mielellään niihin asioihin, joista hän on todella kiinnostunut. Westien kouluttamisessa tällainen kiinnostus saattaakin olla tarpeen, sillä tomera pikkuterrieri pääsee helposti niskan päälle, mikäli yhteisistä pelisäännöistä ei ole sovittu. Älykäs ja eloisa westie etsii mielellään yhteisiä kiinnostuksenkohteita omistajansa kanssa. Varoakin tosin täytyy – niin skorpioni kuin westie omaa usein vertaansa vailla olevan temperamentin!

Jousimies (23.11.-21.12.) – Bernhardinkoira  
Ystävällinen ja rauhallinen bernhardilainen rakastaa omistajaansa ehdoitta. Kuten omistajansa jousimies, tulee bernhardilainenkin toimeen kaikkien kanssa. Bernhardilainen on mielellään mukana toteuttamassa optimistisen omistajansa erikoisimmatkin ideat.

Kauris (22.12.-19.1.) – Suomenlapinkoira
Vakava ja varovainen kauris tarvitsee ystäväkseen koiran, joka on lojaali eikä turhia hötkyile. Nöyrä suomenlapinkoira on hyvin miellyttämishaluinen, eikä se jousta uskollisuudestaan missään tilanteessa. Sopeutuva suomenlapinkoira lähtee mielellään kanssasi sienimetsään, mutta viihtyy mutkitta myös elämään kerrostalossa.

Vesimies (20.1.-19.2.) – Afgaaninvinttikoira
Vesimiestä pidetään usein itsekkäänä ja yksinäisenä, jonka vuoksi rinnalle sopiikin ylväs ja oman arvon tunteva afgaani. Ystävällisestä olemuksestaan huolimatta afgaani ei kaipaa ylimääräistä huomiota, vaan se viihtyy mainiosti myös omissa oloissaan. Runsaasti liikuntaa vaativa vinttikoira lähtee mielellään metsään pohdiskelemaan syvällisiä yhdessä varsin ajattelevaisen vesimiehen kanssa.

Kalat (20.2.-20.3.) – Englanninspringerspanieli
Omissa oloissaan viihtyvät kalat kaipaavat rinnalleen koiraystävää, joka ei turhia vaadi. Ystävällinen englanninspringerspanieli rakastaa rapsutuksia, mutta viettää mielellään aikaa myös omissa oloissaan lempipaikassaan loikoillen. Kuten jokainen rotu, myös englanninspringerspanielit kaipaavat aktiviteettia, mutta rodun hienous piilee siinä, että se sopeutuu mielellään juuri siihen, mitä omistaja tahtoo tehdä. Metsästys, agility, toko… Kaikki käy!