Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Kennelliiton Terkkuja Pentulaatikosta -kampanja vastuullisen koiranhankinnan puolesta

Kennelliitto on käynnistänyt uuden Terkkuja Pentulaatikosta -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa hankkimaan koiranpentu vastuulliselta kasvattajalta.

Kampanjan keskeisimpänä ideana on ohjata tuleva koiranomistaja etsimään tietoa tarjolla olevista pentueista Kennelliiton hankikoira.fi-sivuilta. Palvelun kautta löytää helposti vastuullisia kasvattajia, sekä myös eri koirarotujen yhdistysten verkkosivuja.


Pentutehtailua vastaan

Kennelliiton mukaan korona-aika on lisännyt koiranpentujen kysyntää. Vaarana on, että kasvaneeseen kysyntään vastataan kyseenalaisin keinoin, eli pentutehtailulla.

Kennelliiton kasvattajatoimikunnan puheenjohtajan Tuula Laitisen mukaan tärkeää pennun hankinnassa on se, että pentujen kasvuoloihin ja emään pääsee tutustumaan kunnolla.

- On tärkeää tietää mahdollisimman paljon koiranpennun alkuperästä. Kasvattajan pentulaatikolla pennunostaja näkee itse, mistä pentu tulee, ja millainen se on.


Pentupuhe valtaa YouTube-kanavan ja podcastin

Osana kampanjaa Kennelliiton YouTube-kanavan ottavat touko-kesäkuun ajaksi haltuunsa Höyhenukon kennelin neljä suomenpystykorvapentua, joiden kasvua luovutusikäisiksi päästään seuraamaan videoiden välityksellä.

Pentujen kasvattaja Heidi Lahtinen on yksi Kennelliiton toiminnan piirissä olevasta 12 000 koirankasvattajasta. Lahtisen koirankasvatustoiminta on pienimuotoista, kuten valtaosalla suomalaisista kasvattajista.

Tukea koiran hankintaan saa myös Kennelliiton Hyvää elämää koiran kanssa -podcastista. Podcastissa toimittaja Leena Seppinen käsittelee eri asiantuntijoiden kanssa koiran hankintaan, hoitoon, koulutukseen, koiran kanssa harrastamiseen ja koirarotuihin ja niiden kasvatukseen liittyviä asioita.

Kahdeksanjaksoisesta podcastia julkaistaan joka toinen viikko. Podcastia pääsee kuuntelemaan Kennelliiton verkkosivuilta TÄÄLTÄ.

Lähde: Kennelliitto