Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Video: Etsijäkoirat apuna Australian metsäpaloissa

Australian tuhoisissa metsäpaloissa on nyt apuna myös kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n ja australialaisen huonekaluyhdistys Koalan rahoittamat etsijäkoirat.

Etsijäkoiria käytetään tulipalosta eloonjääneiden koalojen paikannukseen. Löytyneiden pussikarhujen kunto tarkistetaan ja niille jätetään juomavettä. Koirien toiminnasta on ollut jo suuri apu, sillä esimerkiksi australialaisen koirakonkari Steve Austinin ohjaama koirakolmikko Tommy, Emma ja Becky ovat löytäneet jo useita loukkaantuneita koaloja.

”Koirien hienous on siinä, että niillä ei ole lainkaan ennakkoasenteita. Se ei ajattele ’tuolla noin ei voi olla koalaa. Tuolla täytyy olla koala!’”, kuvailee Austin ja lisää hajuaistin olevan koiran paras työkalu.

Pelastustyö tärkeää lajin säilymisen kannalta

Kaiken kaikkiaan kahdeksan ympäri Australian työskentelevän koiran mahdollistama pelastustyö on erityisen tärkeää, sillä pussikarhu on listattu vaaraantuneeksi eläinlajiksi jo ennen metsäpaloja. Koalat kärsivät lukuisista ongelmista, kuten bakteerien aiheuttamista sairauksista, sekä klamydiasta. Lajin säilymisen vuoksi jo yksittäisenkin koalan pelastaminen on tärkeää.

Pelastettujen koalojen oloja on tähän mennessä pyritty parantamaan muun muassa Euroopasta matkanneiden vapaaehtoisten eläinlääkäreiden voimin, raha-avustuskeräyksin, sekä lukuisten yksityisihmisten ja yhdistystenkin voimin. Australian ympäristöministeri Sussan Ley arvioi jo tammikuun alussa, että jopa kolmannes Uuden Etelä-Walesin koaloista, eli pussikarhuista, on saattanut kuolla.


Katso video Steve Austinin ja Tommyn, Emman ja Beckyn tekemästä upeasta työstä alla olevasta videosta. 

Videon näet TÄSTÄ.