Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Dalmatialainen synnytti 18 pentua Isossa-Britanniassa

Ison-Britannian Lancashiressä nähtiin taannoin pienimuotoinen ihme, kun dalmatiankoira Nellie synnytti peräti 18 pentua.

3-vuotias tuore emo hämmästytti omistajansa Louise Clementin totaalisesti, kun tämän viimeiseksi olettaman viidennentoista pennun jälkeenkään loppua ei näkynyt. Kaiken kaikkiaan pentulaatikkoon ilmestyi 10 pientä urosta ja 8 narttua.

Ei kuolleita pentuja

Nellien pentue on harvinainen siitäkin syystä, että suuresta pentumäärästä huolimatta jokainen pentu syntyi elävänä.

- Olin ensin huolissani, mutta ilahduin, kun kaikki 18 olivat hengissä, pentukoirien kasvattaja Louise Clement kertoo tuntemuksistaan.

Vaikka sisaruskatraan pääluku on huima, se ei aivan yletä rikkomaan ennätyksiä. Tavallisesti 6-9 pentua kerrallaan synnyttävien dalmatiankoirien tämänhetkinen pentuennätys on nimittäin 19. Sen saavutti australialainen Melody-koira viime vuonna.

Neljäs sukupolvi

Koiria työkseen kasvattavalla Louisella on pentujen ja Nellien lisäksi myös Nellien äiti Penny ja isoäiti Pebbles. Syntynyt pentue edustaa siis jo sukunsa neljättä sukupolvea Louisen katon alla. 

Louise on omistanut dalmatialaisia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Tälläkin hetkellä kotona vilistää peräti 27 täplillä varustettua toveria. 

- Onneksi meillä on iso piha ulkoilulle ja koirilla on paljon tekemistä, Louise kiittelee.

Lähde: Independent