Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

10 mielenkiintoista koirafaktaa - montako tiesit?

Keräsimme 10 mielenkiintoista faktaa koirista, joiden seasta löytyy uusia faktoja myös kokeneimmalle konkarille. Kuvassa oleva labradorinnoutaja on maailman suosituin koirarotu.


1. Koirat hikoilevat vain tassuillaan

Olet varmasti joskus kuullut, että koirien läähätys on hikoilua? Se pitää tavallaan paikkansa, sillä koirat viilentävät kehoaan läähättämällä. Kuitenkin koirien ainoat hikirauhaset sijaitsevat polkuanturoissa.


2. Koiran huippunopeus voi olla jopa 70 km/h

Maaiman nopeimpana koirarotuna pidetty englanninvinttikoira voi saavuttaa juostessaan jopa 70 km/h nopeuden.


3.  Viiden kuukauden ikäinen koira on kooltaan puolet täysikasvuisesta

Kun koira on viiden kuukauden iässä, on se kooltaan puolet siitä, mitä se tulee olemaan täysikasvuisena. Täyteen kokoonsa ne kasvavat noin vuoden iässä.

 

4. Koiraa on pidetty lemmikkinä 12 000 vuotta

On pystytty selvittämään, että ensimmäisistä lemmikkikoirista on kulunut jo yli 12 000 vuotta. Koira onkin tiettävästi ihmisen vanhin lemmikki.


5. Koirat oppivat satoja sanoja

Koiran aivot pystyvät omaksumaan yllättävän paljon sanoja. Hieman lähteestä riippuen koirien aivot voivat parhaimmillaan tunnistaa 500-1000 sanaa.


6. Maailman suosituin koirarotu on labradorinnoutaja

Kanadasta lähtöisin oleva labradorinnoutaja on maailman suosituin koirarotu. Pelkästään Suomessa on rekisteröity yli 62 000 labradorinnoutajaa.


7. Maailman vanhin koira kuoli 29-vuotiaana

Todistettavasti maailman vanhimmaksi elänyt koira oli kuollessaan 29-vuotias. On kuitenkin mahdollista, että vanhempiakin yksilöitä on ollut, sillä kaikissa maissa koirista ei pidetä niin tarkkaa rekisteriä, että koiran ikää olisi mahdollista todistaa. Keskimäärin koirat elävät 8-15 vuotiaaksi.


8. Kaikki koirat eivät osaa haukkua

Ennen kongonpystykorvana tunnettu basenji on maailman ainoa koirarotu, joka ei osaa haukkua. Sen sijaan rodulle ominaista on äännellä jodlaamalla, eli vingahtelemalla. Suomessa on hieman yli 2200 basenjia.


9. Koirien kuulo huononee sateella

Olet varmasti kuullut koirista, jotka eivät halua ulkoilla sateella. Tämä ei useimmiten johdu siitä, ettei koira haluaisi kastella turkkiaan, vaan siitä, ettei se kuule niin hyvin sadesäässä. Sateen ääni nimittäin vahvistaa muita ulkona olevia ääniä, mikä häiritsee koiraa.


10. Uroskoirat nostavat jalkaansa virtsatessaan, jotta ne vaikuttaisivat suuremmilta

Uroskoirat nostavat jalkansa virtsatessaan, jotta virtsa osuisi mahdollisimman korkealle. Tällä ne haluavat viestittää olevansa suuria ja pelottavia.