Rajasaaren koirapuisto

Osoite:

Rajasaarenpenger, Helsinki

Arvioinnit:
4.14, 37 ääntä

Näytä kartalla

Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Palvelun kuvaus

Rajasaari on koirien ja koiranomistajien paratiisi, koirille on varattu kokonainen oma saari. Kesällä yksi Helsingin parhaista koirapuistoista. Rajasaaressa tuskin edes huomaa olevansa koirapuistossa, sillä alue on todella suuri ja päättyy suurelta osin mereen. Koirapuistossa on tavallaan kaksi puolta: rannan puoli, joka on selkeästi suositumpi ja portilta katsottuna oikea puoli, joka on jonkin verran rauhallisempi. Rajasaaressa koira pääsee juoksemaan metsässä, rantakalliolla ja hiekkarannalla. Rajasaareen pääsee helposti autolla ja puiston porttien edessä on myös paljon parkkitilaa. Huonoja puolia Rajasaaren koirapuistossa on se, ettei pienille koirille ole rajattu omaa aluetta ja puistoon on vain yksi portti. Lisäksi talvella koirat pääsevät jäitä pitkin karkaamaan puistosta.

Kommentit

06.12.2023 - 14:17 koiraukkeli:

Aivan loistava paikka koirille ja koiraihmisille. Harvoja paikkoja jossa koira voi opetella luontaista kanssakäyntiä muiden koirien kanssa ilman kahleita. Hienoa sekä koiran että omistajan päästä irti peloistaan. Ympäristö vaatii kuitenkin totuttelua ja vastuullista käyttäytymistä.

24.07.2021 - 23:57 Ms:

Ihan kamala paikka. Sai kauhulla katsoa kun nuoret tohelot hilluu jyrkillä kallioilla. Toinen koiristani liukastui rantakalliolta mereen eikä päässyt enään itse ylös sieltä. Juuri kun oltiin lähdössä niin todella iso rotikka uros kävi 10 kuisen narttuni kimpuun. Aidasta pääsee karkuun rantaa kävelemällä.????

16.07.2021 - 22:21 Vapaus:

Seuraavan kerran kun tulen Helsinkiin Tukholmasta, tulen käymään täällä ja tulen nauttimaan koirien ilosta saada juosta vapaana ja uida ilman törkeitä ihmisiä.

12.07.2020 - 14:59 Maalainen:

Kävin eilen vähän yli vuoden ikäisen setterin kanssa ja koirani oli kuin paratiisissa. Unohdin pillin kotiin niin jouduin kerran ottamaan koirani kiinni ja pitämään sen hetken aikaa hihnassa. Sitten päästin sen taas juoksemaan ja seuraavalla kerralla vain pysäytin ja käskin olla hetken aikaa paikallaan. Ilman tällaista toppuuttelua en olisi saanut koiraani ikinä pois sieltä, niin kivaa sillä oli. Unohdin myös sen keppien heittelemättömyyden kun innostuin heittämään sen veteen ja koiruliinini haki sen sitten uiden vedestä. Tosi mukavia koiria oli meidän seurana ja mielelläni tulen uudestaan sinne koirani kanssa. Ensi kerralla otan pillin mukaan ja en heitä keppejä.

20.06.2020 - 20:37 Nöffisti:

Ihan kiva päivä tänään Rajasaaressa. Tosin lasinpalasia ja muuta roskaa aika paljon. Palloja, keppejä ja muitq noudettavia heiteltiin tosin paljon. En itse huomannut, että näistä olisi mitään sen kummempia tappeluita tullut.

22.04.2020 - 17:09 Koirallinen:

Täällä on oikein hyviä kommentteja koirapuistokäyttäytymisestä: koirapuistohan on tarkoitettu koirille, eikä niinkään ihmisille. Ja sopisi myös kaikkien koiranomistajien muistavan, että se oma lemmikki on koira eikä ihminen, ja että koirat eivät siis käyttäydy kuin ihmiset. Tämän vuoksi siinä portin pielessä on ne selvästi koirien käyttäytymistä tuntevien laatimat säännöt, jotka ovat monelta "aina niin ja vain ystävällisen koiramussukan" omistajalta lukematta: mm. kepit ja lelut kielletty juuri siksi, ettei tappeluita syntyisi. Mutta niin vain kepit lentelevät ja sitten ollaan kauhuissaan, kun se mussukka onkin tappelun osallisena. Ja kuka onkaan oikeasti syyllinen ja vastuussa? No se keppiä heittävä omistaja, joka tietysti syyttää sitä toista väkivaltaista ja huonosti kasvatettua rakkia. Lukekaa siis säännöt ja huomioikaa myös tuo ylempänä oleva kommentti koiran kytkettynä pitämisestä aitauksessa. Sekin aiheuttaa jännitteitä. Opiskelkaa koirien käyttäytymistä älkääkä inhimillistäkö niitä. Näin meillä kaikilla, myös ihmisillä, on koirapuistossa mukavaa! :)

31.03.2019 - 10:08 Ärsyyntynyt:

Olin kerran 10 vuotiaana siellä perheeni ja nuoren labradorinnoutajan kanssa. Koiramme oli käynyt uimassa ja sai sitten hepulin ja juoksi jonnekin metsään. Kun me sitten lödettin se niin se oli hypännyt jonkun vauvvan päälle kun oli niin riemustunut. Pyydettiin anteeksi eikä mitään pahaa tapahtunut. Sitten myöhemmin kun kävelin yksin hetken siellä niin se äiti tuli mulle huutamaan että tämmöisiä koiria ei voi päästä koirapuistoon! Meidän koira on todella kiltti ja hän vain riemastui vähän kun oli vielä niin nuori.En voi ymmärtää miten tyhmä voi olla että tuo pienen lapsen semmoseen paikkaan missä koiria juoksee ja riehuu ja sitten vielä huutaa 10 vuotiaalle.

14.07.2018 - 16:15 Tessuttelija:

Just tultiin taas Rajasaaresta. Koiria ja ihmisiä oli paljon vähemmän kun edellisillä kerroilla (jotka kaikki ovat olleet viikonloppuina). Kaikki koirat ja heidän omistajat käyttäytyivät hyvin ja nitään ihmeempää kränää ei näkynyt. Koirat haukkuvat välillä mutta se ei ole aggressiivista. Meidän Tessu (narttu, 2v) kahlaili ja tapasi innolla muita koiria. Sää oli mitä parhain. Vetäydyimme lopuksi alueen "kukkulalle" missä nautittiin kuppi kahvia ja eväsleivät. Poislähtö on aina pulmallista, Tessu tajuaa et "hei me ollaan lähdössä" ja alkaa vältellä talutushihnaa ????? mut lopulta suostui lähtöön. Joku aikaisempi kerta se on hiippaillut vaan takas alueelle ja toivonut saavansa jäädä sinne pysyvästi. Eli 100% onnistunut reissu. Reissujen onnistumisprosentti meillä tasan 100. Varmaan kohta sinne uudestaan. Meidän mielestä pääkaupunkiseudun paras ja koiraystävällisin paikka.

14.07.2018 - 02:46 Labradori:

Onko pakko olla piknikillä koirasaaressa, jossa koirat kulkee vapaana? Sitten ihmetellään kun tavarat häviää. Pikkulapset jotka leikkivät vielä maassa niin arveluttaa, että pitävätkö kaikki koirat lapsista tai toiset ehkä hermostuvat lapsiin helpommin. Näen sen vaarallisena. Siellä käy taistelukoiria ja muita sen tyyppisiä rotuja jotka eivät ehkä ole tottuneet lapsiin. Viimeisenä muttei vähäisempänä on että ´huolehtikaa jokainen omasta koirastanne ja kantakaa siitä vastuu ja yrittäkää hallita se niin ettei koiratappeluita tule. Siellä toiset tuovat koiransa uimaan ja siihen pitäisi olla oikeus ilman väkivaltaa onnistua. Me kaikki maksamme veromme ja niillä rahoilla se on meidän yhteinen koira saari, joten pitää kaikkien meidän niin minun kuin muidenkin tsempata ja ottaa koirat hallintaan ja vastata niistä jos vahinkoja sattuu. Vihaisille koirille voi laittaa kuonokopan. Harvoin olen törmännyt koiratappeluun mutta juuri sellaiseen törmäsin ja näyttää siellä hihnan päässä olevan usein sellainen kaveri joka ei näe koiratappelussa mitään pahaa. Hänen koira tappeli kuitenkin siellä lähes kaikkien urosten kanssa vakavasti. Sellainen ei ole meistä muista koiranomistajista mukavaa vaan erittäin harmillista.

12.08.2017 - 17:27 Surullinen:

Vietiin tänään meidän kuuden kuukauden ikäinen pentu ekaa kertaa rajasaareen ja käynti päättyi pieneen järkytykseen. Koiramme tutustui itsekseen veteen ja leikki rauhassa yksin, kun täysin yllättäen takaa hyökkäsi iso koira pentumme kimppuun ja raahasi veteen. Omistaja ei puuttunut tilanteeseen mitenkään, mutta onneksi puolisoni juoksi veteen ja nappasi nopeasti koiran ison koiran hampaista. Tilannetta ei edeltänyt leikki tai mikään muu tutustuminen, iso koira vaan yllättäen hyökkäsi. Koiran omistaja ei saanut sanottua muuta kuin "sori" ja poistui paikalta kytkemättä koiraa. Onneksi pentumme henki säästyi ja toivottavasti muut mukavat koirat auttoivat asiaan niin, ettei traumoja jää mieleen isoista koirista. Tällaisten arvaamattomien koirien ja välinpitämättömien omistajien pitäisi pysyä poissa koirapuistoista, jos ei pysty koiraansa hallitsemaan tai ei myöskään puutu koiriensa vihamieliseen toimintaan millään tavalla.

08.05.2017 - 17:26 aretti:

Helsingin ulkoiluvirasto voisi kunnostaa penkit, nyt sieltä puuttuu lautoja penkeistä ja maalaus olisi paikallaan myös. Hyvä paikka muuten.

17.09.2016 - 16:37 Rajasaari aina muistoissa:

Rajasaari oli ensin huvila_aluetta, sitten siitä 1960 luvulla tuli rappioalkohoistien kokoontumispaikka, joka päätyi1980 alussa koirien ulkoituspaikaksi. Perustettiin Helsingin koirapuistoyhdistys, joka yhteistyössä Helsigin kaupungin puistoosaston kanssa alkoi siistiä Rajasaaren rantoja, rakennettiin aita jne. Vieläkin löytyy hiekkarannalta varmasti syvälle hautautuneita lasinpalasia. Niitä on viety pois vuosien mittaan varmasti hyvin monta rekallista. Rajasaari oli pitkään Helsingin ensimäinen koirapuisto. Kehitys kehittyi ja koirapuistoja on ympäri maata. Jokainen omalla tavallaan erilainen. Rajasaari on kuitenkin ihan omansa, presidentin asunnon ja pääministerin asunnon välissä, meren rannassa, Sibeliusen puiston lähellä, Helsingin parhaamalla paikalla. Minulle SE on ainoa oikea koirapuisto. Siellä käyn aina kun voin, nyt vain se ei ole mahdollista.

29.06.2016 - 22:22 Ulkopaikkakuntalainen:

Voi kun asuisi lähempänä * HUOH * Nuorena tuli kesät vietettyä Töölössä sukulaisilla ja Rajasaari oli jokapäiväinen paikka missä koirien kanssa käytiin.... Noissa aikaisemmissa keskusteluissa mainittiin lapset ja kysyisinkin niin että kummallekkas tuo saari olikaan ?? Koirille vai lapsille ;) Eiköhän ne koirat siellä ole ensisijalla uiskentelemassa jne..... Ihmisille on olemassa pilvin pimein uimarantoja mihin ei sitten taas koirilla ole asiaa !

10.04.2016 - 19:27 Whitelaitti:

Ihana paikka, käymme täällä pennun kanssa usein. Ei ole tullut vielä vastaan kurjia tilanteita koirien kesken, vaikka olen kuullut, että joskus siellä on käynyt vihaisiakin koiria. Keväällä jäiden aikaan on hieman jännittänyt kun koirat saattavat lähteä juoksemaan jäille. Lasinsiruja myös löytyy lähes aina rannalta ja olisi hienoa, mikäli muutkin keräisi niitä pois mikäli sattuvat näkemään. Roskiksia saisi olla ympäri saarta ja jonkunlainen juomapiste rannan lähellä.

04.10.2015 - 17:24 helsinkiläinen:

Ihana paikka muuten, mutta aika paljon käy koiranomistajia jotka jostain syystä pitävät koiriaan kytkettyinä koira-aitauksessa aiheuttaen paljon hämminkiä ympärilleen. Ainoat roska-astiat löytyvät portilta.

29.08.2015 - 18:26 Jämy:

Loistava paikka ja todella paljon koiria. Sai pentu kerrankin riekkua sydämensä kyllyydestä. Toivomuksena jonkinlainen vesitonkka hienolle hiekkapohjaiselle uimarannalle.

11.08.2015 - 22:48 Ulkopaikkakuntalainen:

Loma reissulla tuli poikettua tässä koirapuistossa. Aivan ihastuttava paikka, koira saa juokennella vapaana ja uimaan pääsi useammasta paikasta. Tilaa oli hyvin, kirakavereita oli myös riittämin. Kiitokset.

20.06.2015 - 21:27 puistoonmenijä:

Käykö täällä runsaasti porukkaa?

04.08.2014 - 09:22 Espoolainen:

Pitää mennä kokeilemaan Rajasaareen ja mennään yhdessä uimaan!

01.08.2014 - 15:18 Vastuuta:

Paikka ja ranta on ensisijaisesti koirille, ei lapsille. Pitäkää lapset pois koirien tieltä ja rannalta.

28.07.2014 - 23:59 Smaug:

Ihan kiva paikka, jossa matala ja mukava ranta niin koirille kuin lapsillekin. Alue on aidattu ja siten turvallinen myös vähän vauhdikkaammille koirille. Parkkipaikkoja vaikutti olevan riittävästi. Täältäkin tosin löysimme rikottua lasia rannalta, olisiko ollut liki 30 palaa, ja meidän innostamana muutkin alkoivat keräämään. On se kumma kun joidenkin pitää hölmöillä :(.

Kerro oma mielipiteesi

Kuvat

Lataa kuva

Arvostele palvelu: