Tankarin majakkasaari

Osoite:

Meritie 7, Kokkola

Puhelinnumero:

0408065075

Sähköposti:

tourism@visitkokkola.fi


Näytä kartalla

Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Palvelun kuvaus

Kokkolan ulkosaaristossa on yksi alueen retkeilyhelmistä, Tankarin majakkasaari.

Kesäkaudella M/S Jenny risteilee säännöllisesti majakkasaarelle Kokkolan Meripuistosta. Laivamatka saarelle kestää 1.5 h, toivomme nelijalkaisen ystäväsi matkustavan katetulla yläkannella. Laivalta löytyy kahvila, josta voi noutaa pientä evästä laivamatkan aikana.

M/S Jennyn saavuttua Tankariin, kansimiehet vievät matkustajat opastetulle kierrokselle saaren ympäri. Kierroksen aikana päästään tutustumaan saaren ja sen historiaan. Kierroksen kohteina on mm. vuonna 1754 rakennettuun kirkkoon, museoon sekä itse majakkaan. Majakkapäiviä saarella vietetään kesäisin keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin matkustajilla on mahdollisuus kiivetä ylös majakkaan yhdessä oppaan kanssa.

Punavalkoinen majakka on 28 m korkea, edelleen toiminnassa oleva merenkulkijoiden opastaja. Tankar on loistava kohde päiväreissuille, mutta todellisen saariston tunnelmaan pääset kokemaan kun jäät yöksi. Kaikki majakkasaaren majoitustilat ovat koiraystävällisiä. Jokaisen majoitustilan yhteydessä on sauna, joka on vapaasti käytettävissä majoittujien kesken. Majakkasaarella toimii myös kahvila, jossa on herkullisen lohikeittolounaan lisäksi mahdollisuus nauttia päivällistä ja aamupalaa.

Kahvilassa leivotaan itse maistuvia jälkiruokia, jotka maistuvat kahvin kanssa katetulla terassilla. Kahvilassa on myös anniskelu-oikeudet.

Kerro oma mielipiteesi

Kuvat

Lataa kuva

Arvostele palvelu: