Östersundomin koirametsä

Osoite:

Puroniityntie 38, Helsinki

Arvioinnit:
3.12, 26 ääntä

Näytä kartalla

Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Palvelun kuvaus

50 hehtaaria. Koirametsä on tarkoitettu koirien ulkoiluttamiseen ja kouluttamiseen. Koirametsä ei ole aidattu, mutta se rajautuu selvästi havaittaviin tiehen, puroon, sähkölinjaan ja niittyihin.

Kommentit

07.04.2014 - 16:06 zones:

Kävin tänään (04/2014) vuosien tauon jälkeen Koirametsässä ja jäi varmaan viimeiseksi käynniksi koskaan. Paikka on hieno mutta siellä on edelleen koiranulkoiluttajia, joiden koirat eivät ole hallinnassa. Asiasta tuli huomautettua parille ihmiselle, joista ainakin toinen oli sitä mieltä että Koirametsä on sitä varten että koirat saavat olla vapaina ja käydä tutustumassa muihin koiriin. Väärä vastaus, paikka on sitä varten että jokainen, jolla on koiransa hallinnassa voi käydä ulkoiluttamassa koiriaan vapaana. Kuten aina, hyvän jutun pilaamiseen ei tarvita montaa tolloa.

09.11.2014 - 11:09 koira:

Kiva tietää ettet ole tulossa.

08.12.2014 - 19:13 Huolestuneet omistajat:

Nuori gordoninsetteri narttu kadonnut sunnuntaina 7.12.2014 klo 10.30 Östersundomin koirametsästä, Puroniityntie 38, 00890 Helsinki.\r\nViimeisin havainto puroniityntien alkupuolen asutusalueella 7.12 klo 22-23 välisenä aikana, oli säikky eikä antanut ottaa kiinni.\r\n\r\nKoira on väriltään musta, kuonossa ja alaraajoissa ruskeaa, rinnassa valkoinen läikkä.\r\n\r\nKaikki havainnot voi ilmoittaa numeroon 0456526652 tai 0503706620.

09.05.2015 - 18:30 Elina:

Koirametsä kuulosti lupaavalta ja maastot ovat kieltämättä hienot, mutta en voi hyvällä tahdollakaan suositella varsinkaan pienten koirien omistajille. Kävin eilen oman koirani kanssa ensi kertaa kyseisessä metsässä ja kytketyn kääpiökoirani päälle tuli n. 10 koiran vapaana oleva labradorilauma. Oma koirani tietenkin säikähti ja meni paniikkiin kun moinen isojen koirien lauma tulee täydellä vauhdilla sen päälle. Labradorilauma reagoi sitten oman koirani paniikkiin ja alkoi hyökätä. Siinä vaiheessa nappasin nopeasti oman koirani syliin (juu, tiedän että ei yleensä suositella, mutta 3,5 kg vs. 10 x +30 kg ei ole hyvä idea edes silloin kun koirat ovat ystävällisiä), koska se joko tallautuisi tai riepoteltaisiin. Kyseinen lauma ei ollut millään tavalla omistajansa hallinnassa eikä häntä myöskään kiinnostanut niitä komentaa. Ihan itse piti koirani lauman keskeltä pelastaa ja pitää hyppivät ja pomppivat labradorit siitä erossa. Seurauksena vaatteeni olivat täysin mudassa ja sain useita raapimishaavoja kehooni. Kyseiselle omistajalle kyllä asiasta räjähdin, että se on HÄNEN velvollisuutensa pitää koiransa hallinnassa ja ne on oltava välittömästi kytkettävissä. Eipä kiinnostanut. Sanoi, että heillä ei edes ole hihnoja mukana ja ei kannata tulla jos koira ei ole tottunut. Että tämmöisiä yhtään muita ajattelemattomia ja erittäin vastuuttomia ”koiraihmisiä” siellä koirametsässä käy! Oli ensimmäinen ja takuulla viimeinen kerta, kun tuonne menen. Toista kertaa en halua enää moisia tyyppejä nähdä, saati sitten pestä mutaisia vaatteita ja sitä riskiä en varsinkaan ota, että koirani loukkaantuu itsekeskeisten idioottien takia!

16.05.2015 - 09:49 Husky:

Koirametsä on ihana paikka, jossa koirat saavat juosta ja nauttia luonnosta sydämensä kyllyydestä. Ojiin saa pulahtaa, kallioilla kiipeillä, niityillä leikkiä. Olen pahoillani, mutta ilon pilaa vain ne, jotka kuljettavat koiriaan hihnassa - siis paikassa, jossa muut koirat kulkevat vapaana. Koska koirat ovat sosiaalisia, uusien kanssa halutaan tehdä tuttavuutta. Ongelmia ei tulisi, jos kaikki saisivat vapaina seurustella - mutta lopulta päädytään tilanteeseen, jossa haluttaisiin tehdä tuttavuutta, mutta hihnan päässä oleva tuntee itsensä uhatuksi. Ja sitten tulee näitä happamia "koirat eivät ole hallinnassa" - kommentteja... Sääli. Kaikilla voisi olla siellä niin kivaa.

17.05.2015 - 15:39 Niina:

Sillä ei valitettavasti ole mitään merkitystä onko yksi koira hihnassa vai ei jos koirien kokoero on yli parikymmentä kiloa ja isompi koira tulee pienen päälle. Siinä voi pienempään sattua ja pahasti vaikka isompi koira olisi ystävällinen, mutta on vain liian innokas. Sitä paitsi, koirametsää koskee metsästyslain koirien kytkemispakko ihan samalla lailla kuin muitakin Suomen metsiä, ei se ole mikään oma kuplansa jossa saa tehdä mitä haluaa. Valitettavasti koirametsässä käy ihan liikaa näitä tyyppejä, jotka antavat koiriensa tehdä mitä haluavat ja se oma koira ei tosiaan ole hallinnassa. Saisivat hävetä.

26.06.2015 - 18:25 jope:

Koirametsää ei tosiaan koske sama kytkemispakko, kuin muissa metsissä, vaan se on ns erityinen koirien vapaana ulkoilusalue, joka on vastaava, kuin koirapuisto, vaikka aitoja ei olekaa ympärillä. Tietysti jokainen on siellä yhtälailla vastuussa koiristaan, kuin aidatussakin puistossa, mutta kytkemispakkoa ei tosiaankaan ole.

02.11.2015 - 12:12 Eija ja Sira:

Olimme ensimmäistä kertaa eilen tuolla koirametsässä ja täytyy kyllä sanoa että minä sekä koirani Sira (cokkerspanieli) nautimme reissusta erittäin paljon. Sira on tottunut olemaan muiden koirien kanssa joten ongelmia ei ollut vaikka oli isoja ja pieniä koiria. En kyllä suosittele menemään sinne jos pelkää vaatteiden likaantumista. Märkää oli ja kura välillä vähän lensi. Me nautimme ja toivottavasti muutkin osaavat nauttia tästä kivasta paikasta.

27.01.2016 - 20:43 ei hihnoja:

Ihana paikka koirien temmeltää ja antaa tutustua KOIRIEN OMILLA EHDOILLA toisiinsa. Hihnatutustumiset tapahtuvat yleensä ihmisten ehdoilla ja taluttajan mielenlaatu heijastuu koiraankin. Oma remmiräyhääjäni on kuin unelma koirametsässä.

13.03.2016 - 08:50 Henna:

Muistakaa rakkaat ihmiset että koiranne tulee olla kytkettynä vaikka metsä olisikin tarkoitettu koirille. Minulla on jotain aina taskussani kun olen ulkoiluttamassa koiraani, enkä epäröi käyttää sitä sinun koiraasi jos se käy minun koirani kimppuun.

26.03.2016 - 19:15 ulkoiluttaja:

Yli viisi kuukautta vanhemmat koirat on metsästyslain mukaan pidettävä kytkettynä 1.3-19.8. Tämä koskee myös koirametsää mikä sanotaan puiston säännöissä selvästi.

02.04.2016 - 19:37 Marjukka:

Kävimme tutustumassa koirametsään ensimmäistä kertaa, ja nautittiin kovasti! Koirametsän infotaulun säännöissä lukee, että koirat tulee pitää kytkettyinä TAI välittömästi kytkettävissä 1.3.- 19.8. välisenä aikana. Mielestäni jokaisen tulee tuntea oma koiransa niin hyvin, että se on hallittavissa tarpeen tullen. Koirat tutustuu toisiinsa parhaiten vapaina, ja koirat tuntee todellakin ihmisten energiat. Jos ihminen on epävarma/aggressiivinen, koira reagoi sen mukaan toisiin. Kaikenlainen uhkailu niin täällä kuin ulkoillessa on tarpeetonta. Ollaan positiivisella asenteella, niin koiratkin luottaa ja tykkää!

29.06.2016 - 19:45 Kari:

Hennan ei kannattais moisia palveluita käyttää, sillä hän välittää jo kommentillaan negatiivista, väkivaltaista vibaa, joten hänen koiransakn on ilmeisesti hyvin arvaamaton ja vihainen, eikä tällaiset paikat sovi hänen laisilleen. Varmuudeksi minullakin on aina jotain taskussa tuon kaltaisten koiranomistajien varalta - enkä epäröi sitäkään vähää käyttää sitä

05.09.2016 - 01:50 Hansu:

Isojen koirien omistajat eivät huomio pieniä koiria ollenkaan. He eivät ymmärrä, että kokoero on jo riski. Uskomattoman ylimielistä käytöstä. Päästävät hurttansa toisten iholle vaikka näkevät että pelkää. Metsä on isojen koirien ja niiden omistajien tyrannisoimaa aluetta. Missä on pienten koirien metsä?

22.10.2016 - 18:03 Kokemuksia:

Olen käynyt koirani kanssa 7 vuotta Sipoon koirametsässä, koira on nyt 8-vuotias. Koskaan ei ole koira käynyt päälle, kun koirat ovat irti,ne väistävät. Tämän vuoden aikana koiranulkoiluttajilla on ollut pieniä lapsia mukana. Tänään nainen piti kädestä kiinni kahta pientä lasta ja suuri koira kulki vapaana (kuten pitääkin). Se oli erittäin stressaantunut ja hyökkäävä, koki varmasti suojelevansa laumaa. Toinen tapaus samalla reissulla: nainen piti kultsuiksi kytkettynä ja pientä tyttöä kädestä puun takana. Kyselivät mikä koira tulee!!! Hyvät ihmiset! Koirametsässä on nimensä mukainen, siis KOIRAmetsä. Älkää ottaako pieniä lapsia mukaan, sekä ne, että koira stressaantuvat.

29.10.2016 - 12:11 Vastuullinen ulkoiluttaja:

Olen myös käynyt aikaisemmin koirieni kanssa koirametsässä ja kuullut näitä kommentteja että siellä kuuluu kaikkien koirien olla vapaana ja käyttäytyä saa miten sattuu. Väärin. Siellä parkkipaikalla on säännöt ja kerrotaan että koiran tulee olla välittömästi kytkettävissä. Eli se ei ole koirapuisto ( joissa muuten myös koira tulee olla hallittavissa). Alue on tarkoitettu koirien ulkoiluttamiseen ja kouluttamiseen. Muiden tulee siis myös huomioida toisten koirat ja kunnioittaa omistajien toivetta, jos tämä haluaa pitää koiransa kaukana muista. Oma vanha koirani ahdistui toisista uroksista, vaikkei mitenkään epäsosiaalinen ollutkaa. On väärin että sen olisi tarvinnut sietää toisten iholle tulemista. Nyt arveluttaa mennä ko paikkaan, joka olisi todella tarpeellista, uuden koirani kanssa, joka on tullut eläinsuojeluyhdistykseltä. Haluaisin varmuuden vuoksi pitää sen liinassa, jotta oppisi kulkemaan myös vapaana mutta olisi tarvittaessa hallittavissa. Nämä " koiran kuuluu olla täällä vapaana" huutelijat vain saattavat pilata tämänkin tarpeellisen mahdollisuuden.

23.11.2016 - 20:36 Uskaltaako edes tulla:

Minulla on 8kk ikäinen kiltti lapinkoirauros ja minulle suositeltiin koirametsää, joten googletin. Tämä keskustelu täällä sai todella miettimään uskaltaako sinne tullakaan, ihmisten takia. En tietenkään voi olla satavarma, että luoksetulo aina toimii tämänikäisen koiran kanssa, vaikka kovan harjoittelun tuloksena alkaakin jo sujua. Mitä jos koira ei just siellä tottelekaan ihanteellisesti? Saako siellä vihaisia huutoja niskaansa?

17.02.2017 - 13:36 BoxuMu:

Mikä tarkoittaa "välittömästi kytkettävissä" tai "omistajan hallinnassa"? Eli jos on iloisesti poukkoiliva, muista koirista ja ihmisistä kiinnostunut energiapaukku, jolla korvat koristeena siinä vaiheessa kun huudellaan takaisin polven viereen - ei asiaa paikalle? Mielestäni sellaisen koiran, joka ei kestä sosiaalisuutta tavalla tai toisella, syystä tai toisesta, ei kannttaisi tulla ollenkaan paikkaan, jossa joutuu väistämättä tekemisiin muiden koirien kanssa. Koko ero voi olla ongelma tai sitten ei: meidän boksun yhdet parhaat kaverit on kolme rotan kokoista (en muista rotua) koiraa. Mitä tehdä tämän ongelman kanssa paikassa, jossa kaiken kokoisten koirien tuli saada vapaasti temmeltää? Upeaa kuitenkin, että löytyy paikkooja, joissa koiria saa ulkoiluttaa vapaana. Remmilenkit ei riitä vaikka 30 km vetelisi iltaisin. Kenellekään koiralle.

15.04.2017 - 10:32 Minä vain:

Koirametsä on loistava paikka koirille mutta ei kaikille omistajille. Omistajien tulisi käyttää harkintaa kannattaako tulla tänne, jos koira on arvaamaton, arka tai jos itse aristaa muita koiria. Tämä kun heijastuu usein koiraan ja luo tilanteita joita pyritään välttämään. Vapaana koirat pääsevät paremmin tutustumaan toisiinsa ja monet tilanteet voivat näyttää rajuilta Mutta on aivan viattomia. Maalaisjärki käyttöön niin kaikki viihtyvät. Metsiä on paljon joten jos koiraa haluaa remmissä/liinassa ulkoiluttaa voi mennä muihinkin metsiin ulkoilemaan.

17.07.2017 - 15:28 kiva olisi..:

Tiedättehän ne tyypit, jotka eivät koirapuistoissa kutsu aggressiivisia koiriaan pois portilta, kun toinen olisi tulossa sisään? Tämä metsä on niitä omistajia täynnä, en suosittele.

03.09.2017 - 17:20 mulkkuja ulkoiluttajia:

Kävin viikko sitten kyseisessä paikassa ja ei voi suositella kellekkään. agressiivinen koira tuli hyökäten koirani päälle, omistaja nauraa ja näplää puhelinta, eikä komenna. Siinä sitte otin omat ohjat käteen ja tartuin koiran pannasta kiinni ja voimalla raahaan sen omistajansa luo jolloin omistajan silmät pyöreenä mulkkaa siinä. Tunnistat itsesi kyllä ja ensi kerralla raahaan sinut helvettiin sieltä

30.10.2017 - 23:44 Uusi lähistöllä:

Jaahans, en siis viitsi edes yrittää tuolla käydä....

22.02.2018 - 22:33 Kokemus koirametsästä:

Ihan kamala kokemus tänään ollessamme ensimmäistä kertaa Östersundomin koirametsässä, kun 7 kk:n ikäistä paimenkoiranpentuani puri agressiivinen koira useita kertoja kaulaan. Parkkipaikalle tulleen naisen neljän ison/keskikokoisen koiran lauma syöksyi vapaana pienen henkilöauton takapenkiltä suoraan pentuni kimppuun. Koirat eivät olleet mitenkään tämän täysin välinpitämättömän naisen hallinnassa. Tuollaiset koiranomistajat pilaavat täydellisesti paikan maineen ja siinä ei paljon auta luontopuitteiden ihanuuskaan!

09.03.2018 - 16:42 PenaL:

Joskus vuosia sitten kävin paljonkin nyt lähes 13 -vuotiaan länsilaikani kanssa tuolla. Emme ole ainakaan viiteen vuoteen käyneet. Aikoinaan ei ollut juurikaan ongelmia tuolla. Harmi, jos on mennyt tilanne hankalammaksi. Jos ongelmia tulee, syy on käytännössä aina taluttimen kahvapäässä. Ei kyetä arvioimaam tilanteita, ei osata lukea edes omaa koiraa, vielä vähemmän muiden. Hyvä tietää, että alue on edelleen olemassa, taidammepa jossain välissä pistäytyä muistelemassa ja tuulettautumassa.

09.03.2018 - 20:49 Tsecko ja perhe:

Kävin sivustolla hakemassa tietoa hoitoihmisistä, jotka voisivat pätkiä kaadettuja puita pitkospuiksi tms ja olin todella hämmentynyt koko postista, jota luin. Olen kulkenut metsässä 14 vuotta. Niistä 2 ensimmäistä kuljimme aussin kanssa ja seuraavat 11 aussin ja pyrrin, face race ja viime keväästä, jolloin aussimme kuoli Espanjassa rotanmyrkkyyn( olisi täyttänyt 14 v kahden viikon päästä kuolemastaan) vain pyrrimme kanssa (kohta 13 v), kummankin kanssa kahdesti päivässä viimeisimpinä vuosina. Meidän kokemuksemme ovat olleet täysin positiivisia, Mitkä maastot kiertää, jopa kerätä mustikoita suppiksista puhumattakaan. Ei koskaan riitoja kohtaamiemme koirakoiden kanssa. Koiramme ovat olleet kumpikin paimenia, keskikokoisia (30 kg) ja hyväluonteisia eikä tuo sosiaalisuuskaan ole ollut pahasta. Olen surullinen huonoista kokemuksistanne. Meitä kasvattajiakin on niin monenlaisia, rotuominaisuuksillakin saattaa olla vaikutuksia. Toivon teille kuitenkin luottamusta ja uskallusta käydä näissä mahtavissa maisemissa. Ilmoitustaululla on koirametsän kartta ja itse olen laittanut sitä jäsenistölle facebookin kautta pari vuotta sitten, kun uusin tuon taulun kartan. Sen muuten löytää myös Östersusndomin koirametsän sivuilta. Polkuja ja reittejä on tosi paljon. Täällä voi kulkea törmäämättä kehenkään, vaikka parkkipaikalla olisi yli 10 autoa! Paikka on niitä harvoja, joissa koirat voivat, ja oikeasti niiden pitää saada kulkea vapaana, ihman hihnaa, ellei sitten koira ole metsästävää tyyppiä. Positiivisia hetkiä teille kaikille toivoo Tseckon emäntä!

09.03.2018 - 21:09 Tsecko ja perhe:

Östersundomin koirametsällä on myös omat facebooksivut! Käykää tutustumassa!

Kerro oma mielipiteesi

Kuvat

Lataa kuva

Arvostele palvelu: