Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Top 10 koirarodut vuodelle 2022

Koiran omistaminen on maailman parasta puuhaa, oli rotu sitten mikä tahansa. Kaikille löytyy varmasti omaan elämäntyyliin sopiva rotu, kunhan vain jaksaa etsiä ja tutkia. 

Tällä kertaa tiimimme päätti tehdä katsauksen vuoden 2022 suosituimpiin koirarotuihin. Löydätkö näiden joukosta oman suosikkisi?

1. Labradorinnoutaja
2. Kultainen noutaja
3. Villakoira
4. Ranskanbulldoggi
5. Cavalier King Charles spanieli

6. Saksanpaimenkoira
7. Yorkshiren terrieri
8. Shih Tzu
9. Chihuahua
10. Labradoodle

 

1. Labradorinnoutaja on kestosuosikki

Jatkuvasti suosittu labradorinnoutaja pitää kärkipaikkaa hallussaan yhä tänäkin päivänä! Se on uskomaton saavutus, joka ei tosin ole yllättävä labradorinnoutajan kaltaiselle rakastettavalle ja innokkaalle rodulle.

Tällä rodulla on paljon energiaa, se rakastaa viettää aikaa perheensä kanssa ja sillä on uskomattoman kiltti luonne. Labradorinnoutajat ovat äärimmäisen älykkäitä ja rakastavat koulutustilaisuuksien haastavuutta. Ne tarvitsevat aktiivisen kodin, jossa niillä on paljon mahdollisuuksia leikkiä ja purkaa höyryjä.
 

2. Kultainen noutaja hyvänä kakkosena

Kultainen noutaja on jatkuvasti yksi suosituimmista koiraroduista, ja hyvästä syystä! Nämä ihastuttavat koirat ovat kiintymyksellisiä ja lojaaleja, mutta voivat myös olla keskittyneitä ja vakavia työskennellessään.

Niillä on iloinen luonne, ja ne ovat aina iloisia ja innokkaita miellyttämään omistajiaan. Tuon iloisen ulkokuoren taakse kätkeytyy hurja älykkyys ja vahva työmoraali, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan opaskoiriksi ja täydelliseksi perhekumppaniksi.
 

3. Villakoira on tämän hetken yksi kalleimmista roduista

Kaikki villakoirat ovat uskomattoman älykkäitä, urheilullisia ja koulutettavissa. Niillä oli aikoinaan maine herkkänä kaupunkikoirana, mutta mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Jos etsit aktiivista kumppania ulkoseikkailuihin, ne ovat loistava valinta.

Niillä on elegantti turkki, jonka jotkut omistajat pitävät leikattuna hyvin selkeisiin kuvioihin. Lisäksi ne ovat yksi maailman älykkäimmistä roduista, ja ne voidaan kouluttaa tekemään melkein mitä tahansa.

Nykyään ne ovat ehkä lähinnä näyttelykoiria, mutta kauan sitten puudeleita käytettiin metsästäjien vesilintujen noutajina. Itse asiassa niiden ranskankielinen nimi, Caniche, tulee toisesta sanasta, joka tarkoittaa ankkakoiraa, chien canard.

Rodusta on myös syntynyt monia suosittuja sekarotuisia koiria, kuten myös listalle päässyt labradoodle, cockapoo ja goldendoodle.

Villakoiran pennun hinnat pyörivät tällä hetkellä todella korkeissa lukemissa. Tarvitset villakoiran hankintaan jopa reilusti yli 2 000 euroa. Toisilta sellainen summa löytyy säästöistä, toisen tarvitsee tehdä nopea kotiutus kasino voitoista ja osa saattaa päätyä ottamaan koiranhankintaa varten lainaa.
 

4. Ranskanbulldoggi valloittaa vuodesta toiseen

Ranskanbulldoggi on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja se nousi kaksi sijaa korkeammalle kuin viime vuonna. On epätodennäköistä, että se ohittaa labradorin, mutta se on suosituin pieni rotu melkoisella marginaalilla.

Ranskanbulldoggeilla on ihastuttava persoonallisuus, ja niiden liikuntatarpeet ovat vähäiset tai kohtalaiset. Ne ovat loistava valinta kaupunkiasumiseen. Ranskanbulldogit ovat kuitenkin kalliita, ja niillä on muutamia terveysongelmia, joista sinunkin on hyvä olla tietoinen ennen koiran hankintaa.
 

5. Cavalier King Charles Spaniel lapsiperheiden suosiossa

Tämä rotu on jalostettu poikkeuksellisen söpöksi, ja sillä on vakiintuneita rotuominaisuuksia, kuten häntä, joka on jatkuvasti liikkeessä aina, kun koira liikkuu. Ne ovat myös magneettikoiria, jotka pysyvät rinnallasi kaikkialla, minne menetkin.

Kun kotonasi on tällainen spanieli, et saa koskaan hetkeäkään omaa aikaa! Jos olet ihminen, joka haluaa koiranpentusi olevan aina vierelläsi, Cavalier King Charles Spaniel sopisi sinulle luultavasti hyvin.
 

6. Saksanpaimenkoiralla uskollinen fanikunta

Saksanpaimenkoira on pudonnut rankingissa kaksi sijaa alaspäin vuodesta 2019, mutta sillä on kuitenkin uskolliset fanit yhä edelleen. Tällä rodulla on poikkeuksellinen työmoraali, ja sitä arvostetaan työrotuna.

Ne ovat myös poikkeuksellisia perhelemmikkejä, vaikka ne voivat olla melko välinpitämättömiä vieraita ja vierailijoita kohtaan, joita ne eivät tunne hyvin. Tämä aktiivinen rotu tarvitsee runsaasti liikuntaa ja mahdollisuuksia henkiseen stimulointiin.
 

7. Yorkshirenterrieri on sähäkkä kaveri

Yorkshirenterrierit, jotka tunnetaan yleisesti nimellä Yorkie, ovat pieniä koiria, joilla on valtava persoonallisuus. Ne ovat tunnetusti melko ärhäkkäitä, vaikka ne ovatkin rakastavia seuralemmikkejä.

Osasyynä niiden suosioon on niiden pieni koko, jonka ansiosta ne sopivat erinomaisesti asunnoissa ja vastaavissa tiloissa asumiseen, joskin niiden keljuilu voi tehdä niistä naapureille ärsyttäviä.
 

8. Shih tzus valloittaa maailmalla

Shih tzus -koirat ovat pieniä, mutta vankkoja koiria, joilla on kiiltävä turkki, jonka ansiosta ne voivat ansaita monia näyttelyiden parhaan koiran titteleitä. Ne on jalostettu kuninkaallisille koirille, mutta nykyään ne ovat suosittuja monien tavallisten perheiden keskuudessa.

Pienen kokonsa vuoksi nämä koirat sopivat erinomaisesti kaupunki- tai kerrostaloasumiseen. Shih tzuja on kutsuttu pitkään leijonakoiriksi, ja nimi Shih Tzu tarkoittaa jopa pientä leijonaa, mutta nämä koirat osoittavat harvoin mitään raivokkuutta, elleivät ne leiki kovaa jollakin lelullaan!
 

9. Chihuahuan monet versiot

Chihuahua on pieni koira, jolla on valtava persoonallisuus. Nämä valppaat ja hauskat "kukkarokoirat" kuuluvat Amerikan vanhimpiin rotuihin, ja niiden suku ulottuu aina Kolumbusta edeltäviin muinaisiin valtakuntiin asti. Chihuahua on tasapainoinen, siro ja terrierimäinen koira, joka painaa enintään kuusi kiloa.

Chihuahuoilla on uskollisuutta, charmia ja isokoira-asennetta. Pienetkin koirat vaativat koulutusta, ja ilman sitä tämä nokkela veijari hallitsee kotiasi kuin pieni Napoleon. Pienikokoiset ja itsevarmat chihuahuat ovat ihanteellisia kaupunkieläimiä.

Ne ovat liian pieniä lasten kanssa riehumiseen, ja kylmällä säällä on noudatettava erityistä varovaisuutta, mutta chihuahuat ovat sopeutumiskykyisiä, kunhan ne saavat paljon aikaa sylissään.
 

10. Labradoodle uusi suosikki

Ystävällinen, rakastava ja allergiaystävällinen perhekoira tekee labradoodleista yhden suosituimmista koiraroduista. Nämä koirat rakastavat toimintaa, mutta eivät yhtä paljon kuin sinua. Jatkuvasti suosittu labradoodle on valtavan hyvin koulutettavissa ja sopii, toisin kuin jotkut koirat, hyvin ensikertalaisille koiranomistajille.

Kookkaammat pennut voivat viedä tilaa, mutta ovat hyviä lasten kanssa ja sopeutuvat perheen elämäntyyliin. Vakioversio, joka on labradorinnoutaja ja vakiokokoinen villakoira, voi painaa jopa 75 kiloa.