Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Tärkeitä vinkkejä lemmikkieläinten hoitoon pakkaskeleillä Suomessa

Suomessa on kylmät talvet, jolloin lämpötila laskee usein koville pakkaslukemille. Samalla kun omistajat nauttivat talviaktiviteeteista, lemmikkien omistajien on varmistettava, että heidän karvaiset perheenjäsenensä pysyvät tyytyväisinä ja viihtyisinä.

Tätä silmällä pitäen on olemassa useita keskeisiä seikkoja, joiden avulla lemmikit pysyvät onnellisina ja terveinä, kun lämpötilat laskevat erittäin alhaisiksi. Alla on lueteltu tärkeitä vinkkejä siitä, miten lemmikkieläimistä kannattaa huolehtia pakkaskauden aikana, jotta ne pysyvät lämpiminä ja mukavina.

Suojaa tassut

Koiran tassut ovat talvella erityisen alttiita paleltumille ja jäänsuolan aiheuttamalle ärsytykselle. Tassut kannattaa pyyhkiä lämpimällä pyyhkeellä ulkokävelyjen jälkeen. Lemmikkieläinten vanhemmat voivat myös harkita tassuvahan tai kenkien käyttöä, kun ulkona on hyvin jäistä.

Kissojen tassutyynyt ovat myös herkkiä kylmille pinnoille. Lämpimiin sänkyihin tai peittoihin pääseminen on hyvä ajatus.

Pysy aktiivisena sisätiloissa

Liikunta on ratkaisevan tärkeää, ja niinä aikoina, kun on liian jäistä ulkoilla, lemmikinomistajat voivat nauttia leikkimielisestä toiminnasta lemmikkiensä kanssa kotona vaihtoehtona muille viihdemuodoille, kuten casino NetBet -nettipelien pelaamiselle tai elokuvien katsomiselle. Palapelilelut, jotka on täytetty herkuilla, kannustavat lemmikkieläinten henkistä stimulaatiota.

Lyhyet koulutussessiot tekevät myös lemmikit onnellisiksi. Kissat tarvitsevat kiipeilypaikkoja ja leluja jahdattavaksi, jotta ne purkavat energiaa menemättä ulos.

Juo runsaasti

Talvinen sää saa lemmikkieläimet polttamaan enemmän energiaa kehon lämmön ylläpitämiseksi. Niiden vesiastiat eivät saa olla jäässä. Pidä mukanasi ylimääräistä vettä, kun olet poissa kotoa, jotta karvakaverit pysyvät hyvin nesteytettyinä.

Säännölliset  eläinlääkäritarkastukset

Eläinlääkäri voi antaa lemmikin tarpeita vastaavia neuvoja. Jos epäilet koirallasi olevan esimerkiksi paleltumia, kannattaa käydä eläinlääkärissä kaiken varalta. Jos lemmikkisi ovat vaisu, ruokahaluton tai käyttäytyy muuten epänormaalisti, soita eläinlääkärille.

Turvallisuus ulkona

Kun ulkoilu on mahdollista, lemmikkieläimiä ei pidä jättää valvomatta pitkiksi ajoiksi kovassa pakkasessa. Halkeilleet tassunpohjat tai tassuihin tarttunut jäätynyt lumi on tarkistettava sisätiloissa heti. 

Varovaisuutta lumisissa olosuhteissa

Talvi tuo mukanaan runsaat lumisateet, jotka voivat aiheuttaa riskejä lemmikeille. Niiden tulisi käyttää näkyviä kauluksia tai takkeja lumessa leikkiessään, jotta ne eivät eksyisi lumipyryssä. Lemmikit saattavat myös syödä lunta, mikä voi aiheuttaa vatsavaivoja. Tarkkaile tarkasti aktiivisen leikin aikana ja tutkikaa yhdessä sen sijaan, että jätät lemmikkisi yksin ulos pitkäksi aikaa.

Päätelmät

Kun lemmikinomistajat ovat tietoisia mahdollisista talven vaaroista, he voivat pitää rakkaat koiransa kunnossa ja läpi pakkaskauden. Yksinkertaisilla varotoimenpiteillä vaatetuksen, nesteytyksen ja turvallisen ulkoilun suhteen lemmikkieläimet pysyvät turvassa ja tyytyväisinä.