Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Parhaimmat mobiilisovellukset koiranomistajalle

Joko puhelimestasi löytyy koiranomistajille suunniteltuja mobiilisovelluksia? Vai oletko kenties sitkeästi sitä mieltä, ettei koiran hoitamiseen tarvita appeja? Tämä artikkeli saattaa saada sinut toisiin ajatuksiin!

Emme tietenkään väitä, että sovellukset olisivat koiranomistajille välttämättömiä. Ihmiset ovat kautta aikojen hoitaneet ja rakastaneet koirakavereitaan ilman minkäänlaisia digitaalisia apuvälineitä. Totta kai se on edelleen mahdollista, mutta mobiilisovelluksista voi olla sinulle paljon apua ja iloa.

Tässä artikkelissa esitellään parhaat koiranomistajille tarkoitetut koirasovellukset. Ne on suunniteltu tukemaan koiran hyvinvointia ja helpottamaan omistajan arkea. Todennäköisesti niiden joukosta löytyy ainakin yksi sinulle ja koirallesi täydellisesti sopiva app.
 

Koirasovelluksiin voi jäädä koukkuun

Pieni varoituksen sana ennen kuin aloitamme sovelluksiin tutustumisen: koirasovellukset ovat erittäin koukuttavia. Kun lataat laitteellesi yhden kivan sovelluksen, huomaat pian tarvitsevasi toisenkin. Ennen kuin huomaatkaan, puhelimesi on täynnä koirasovelluksia.

Todellisia koirafaneja tämä ei ehkä haittaa, mutta silti suosittelemme pitämään sovellusten käytön kohtuullisena. Koirasi ei ehkä ymmärrä, miksi tuijotat puhelimesi ruutua silloinkin, kun olette yhdessä ulkoilemassa tai opettelemassa uusia temppuja.

On myös hyvä muistaa, että koirakin tarvitsee omaa aikaa. Lataa siis puhelimeesi vaikkapa jonkin suomalaisen kasinon mobiilisovellus ja rentoudu sen parissa sillä aikaa, kun koirasi tekee omia juttujaan tai lepää.
 

Sovelluksia koiran ulkoiluttamiseen

Lenkkeily on epäilemättä yksi koirasi lempipuuhista, joten yhteiseen ulkoiluun kannattaa panostaa. Tarjolla on monia mahtavia sovelluksia, joiden avulla tallennat parhaat ulkoilureitit ja löydät uusia.

Kokeile ainakin näitä:

  • Wandering Tails: suomalainen sovellus, jonka käyttäjät voivat merkitä kartalle parhaat lenkkireitit. Löydät helposti myös koirapuistot ja voit pitää yhteyttä toisiin koiranomistajiin.
  • Dog Walk: tallentaa ja mittaa kuljetun reitin. Voit ottaa kuvia matkan varrelta ja kirjata koiralle mieluisat pysähtymispaikat ylös.
  • Paw Map: käyttäjät voivat merkitä sovellukseen havaitsemansa koirille vaaralliset paikat. Näitä ovat esimerkiksi lasinsirut, kyykäärmeet ja epäilyttävät herkkulöydöt. Tietysti voit tiedottaa mukavistakin asioista, kuten kahviloista, jonne nelijalkaisetkin ovat tervetulleita.
  • Sirius - koiran kuntopolku: Sirius ohjaa lisäämään tavalliseen kävelylenkkiin koiran kuntoa kohottavia harjoituksia. Sisältää myös toimintakykytestin ja Koiranpäivät-kalenterin

Jokainen näistä sovelluksista on erittäin helppokäyttöinen, joten niitä pystyy käyttämään nopeatempoisellakin lenkillä.

Koiran terveyttä tukevia sovelluksia

Koiranomistaja on aina vastuussa lemmikkinsä terveydestä ja hyvinvoinnista. Tehtävä on haastava, sillä emmehän me kaikki ole eläinlääkäreitä. Siksi monet päätyvät lataamaan itselleen sovelluksen, joka auttaa seuraamaan koiran terveyttä.

Esimerkiksi Dog Buddy- tai Dog Health -sovelluksiin voit koota koirasi terveystiedot, kuten:

  • paino
  • eläinlääkärikäynnit
  • rokotukset
  • lääkkeet

Kun kaikki tärkeät tiedot ovat samassa paikassa, löydät ne helposti silloinkin, kun joudut viemään koirasi nopeasti eläinlääkärin vastaanotolle.
 

Omakoira-sovellus on kuin koirien kanta.fi

Jokaisen Kennelliiton jäsenen kannattaa ottaa käyttöön Omakoira-sovellus, sillä se sisältää kaikki tärkeimmät koiraasi liittyvät tiedot. Löydät sovelluksesta myös omat jäsentietosi ja esimerkiksi tuomari- ja toimitsijakorttisi koirakilpailuita varten.

Sovelluksen kautta voi hoitaa monenlaisia käytännön asioita. Esimerkiksi terveystutkimuslähetteet voi hankkia Omakoira-sovelluksen kautta, ja siitä löytyvät myös koiranäyttelyissä tarvittavat rokotustiedot.
 

Digital Dogsitterin avulla huolehdit koirastasi etäyhteyden kautta

Monet koirat kärsivät yksinolosta, mutta työssäkäyvillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää lemmikki päivän ajaksi yksin kotiin. Digital Dogsitterin ansiosta koirasi ei kuitenkaan jää täysin oman onnensa nojaan.

Sovellus tallentaa koirasi yksinoloa, jotta tiedät, mitä kotona tapahtuu. Saat etäyhteyden kotiisi ja voit tarkkailla koirasi käyttäytymistä.

Digital Dogsitter on oikea aarre niille koiranomistajille, joiden naapurit ovat valittaneet koiran haukkumisesta. Sovellus kertoo sinulle, kuinka paha tilanne todellisuudessa on, ja voit ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin koirasi ahdistuksen helpottamiseksi.
 

Hyödyllisiä koulutussovelluksia

Koiran kouluttamisessa tarvitaan monenlaisia konsteja. Esimerkiksi koirapillistä voi olla apua, jos se vain sattuu olemaan mukana. Dog Whistle -sovellus pitää huolen siitä, että koirapilli löytyy aina puhelimestasi. Pillin avulla voit kutsua koirasi luoksesi ja kouluttaa sitä.

Myös naksutinkoulutukseen on olemassa oma sovellus nimeltä iClicker. Se sisältää myös soittorasian, jonka avulla voit totuttaa koirasi esimerkiksi ukkosen tai ilotulitteiden ääneen.

Sovellusten avulla koiralle voi opettaa vaikka mitä, vaikkapa kameralle poseeraamista. BarkCam-sovelluksen ääniefektit saavat koiran pysymään paikoillaan riittävän pitkään, jotta saat otettua siitä hyviä valokuvia.
 

Yhteenveto

Koiranomistajille tehdään hyödyllisiä ja hauskoja sovelluksia. Tarjolla on runsaasti lenkkeilyyn liittyviä appeja, joiden avulla löydät ja tallennat parhaat ulkoilureitit. Tässä artikkelissa esiteltiin tärkeimmät, mutta lisääkin löydät esimerkiksi tästä.

Myös koiran terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen on saatavissa monenlaisia sovelluksia. Niiden ansiosta koirasi terveystiedot pysyvät tallessa ja voit seurata lemmikkisi kehitystä vaivattomasti.

Yksi kaikkein hyödyllisimmistä sovelluksista on ehdottomasti Digital Dogsitter. Se antaa sinulle mahdollisuuden tarkkailla koiraasi silloinkin, kun et ole paikalla. Yhteisiä hetkiä varten taas on saatavissa koulutussovelluksia.