Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Näin suojaat koirasi pakkasilla – 10 vinkkiä karvakaverisi turvalliseen talveen

Koirienomistajien on tärkeää ottaa huomioon lemmikkinsä tarpeet talviolosuhteissa. Koirien suojeleminen talvella vaatii hieman ylimääräistä huolenpitoa ja valmistautumista.

Tässä artikkelissa jaamme kymmenen vinkkiä, joiden avulla voit varmistaa karvakaverisi turvallisen ja mukavan talven Suomen pakkasilla.


1) Pukeudu lämpimästi

Valitse koirallesi sopiva talvitakki tai haalari, erityisesti jos hän on pienirotuinen, lyhytkarvainen tai vanhempi. Lämpövaatteet auttavat suojaamaan koiraa kylmältä ja tuulelta.

2) Tarkista tassut säännöllisesti

Käpälät ovat herkkiä kylmälle. Puhdista tassut lumesta ja jäätä, ja käytä tarvittaessa koiran tossuja suojaamaan niitä.

3) Vältä liian pitkiä ulkoiluhetkiä

Kylmä voi vaikuttaa koiran ruumiinlämpötilaan nopeasti. Rajoita ulkoilua erityisesti pakkasjaksoilla ja ota lyhyitä lenkkejä.

4) Tarkasta ruokatilanne

Kylmä sää lisää energiankulutusta. Jos koira liikkuu aktiivisesti ulkona myös talvella, voit antaa hieman enemmän ruokaa varmistaaksesi, että hänellä on tarpeeksi energiaa lämpimänä pysymiseen. Toisaalta, jos koira ei käy talvipakkasilla pitkillä lenkeillä, voit myös vähentää ruoka-annosten määrää.

5) Älä jätä koiraa kylmään autoon

Kesähelteillä aina muistutetaan, ettei koiraa saa jättää kuumaan autoon. Talvipakkasilla voi koira olla myös pulassa, sillä auto kylmenee yllättävän nopeasti.


6) Kosteuta tassut

Kylmä ilma voi kuivattaa koiran tassut. Käytä tassuvoiteita tai muita suojaavia tuotteita pitääksesi tassut kosteutettuina.

7) Liukkaat kelit

Myös koirat liukastelevat talvella. Ja loukkaantumisriski on olemassa koirilla - ihan samalla tavalla kuin ihmisilläkin.

8) Heijastimet 

Varmista, että sinä ja koirasi näytte talven pimeillä keleillä. Ilman heijastimia liikkuva koira voi olla suuressa vaarassa esimerkiksi jäädä auton alle.

9) Aktivoi sisätiloissa

Kylmällä säällä voit tarjota koirallesi älypelejä ja aktivointileluja sisätiloissa pitääksesi sen virkeänä.

10) Seuraa terveydentilaa

Kiinnitä erityistä huomiota koiran käytökseen ja terveydentilaan. Jos huomaat poikkeavuuksia, kuten ontumista tai väsymystä, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Suomessa talvi tuo mukanaan kauniita lumisia maisemia, mutta myös vaatii omistajilta huolellisuutta lemmikin hyvinvoinnin suhteen. Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että koirasi nauttii talvesta turvallisesti ja terveenä. Muista, että jokainen koira on yksilö, joten kuuntele sen tarpeita ja mukaudu niihin parhaalla mahdollisella tavalla.