Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Mitä sinun pitäisi tietää ennen lemmikin hankkimista

Ensimmäisen lemmikin hankkiminen perheelle on suuri hetki kaikille. Laajennat perhettäsi ja otat toisen elävän olennon kattosi alle.

Kuitenkin on hyvä ottaa aikaa selvittääksesi, onko perheen lemmikki todella hyvä päätös. On monia asioita, joita ensimmäistä kertaa lemmikkieläinten omistajat eivät ota huomioon, kun he adoptoivat koiran tai kissan.

1) Voitko sitoutua?

Onko sinulla aikaa ulkoiluttaa koiraasi kolme kertaa päivässä? Muistatko harjoitella kissasi kanssa joka ilta?

Jos vastaus on ei, eikä sinulla ole ketään, joka pystyisi suorittamaan nämä olennaiset tehtävät, sinun tulee pysähtyä tähän ja harkita kalaa tai papukaijaa vähätarpeisena eläinkumppanina.

2) Sopiiko lemmikki elämäntyyliisi?

Lemmikin valitseminen sen perusteella, kuinka suosittu tai söpö se on, on luultavasti yksi pahimmista päätöksistä, joita ihmiset tekevät. Liian usein nämä lemmikit hylätään myöhemmin, kun ne osoittavat olevansa liian energisiä, liian avuttomia, liian suvaitsemattomia jne… lista on loputon.

Opi tuntemaan sinua kiinnostava rotu ja ole valmis muuttamaan mieltäsi, jos se ei sovi kykyysi huolehtia sen luonteesta. Kysy paljon kysymyksiä eläimen omistajilta, voit myös koittaa jopa löytää rotukohtaisen ryhmän kysyäksesi joiltakin jäseniltä apua. Hyvä esimerkki on viimeaikainen Chihuahua-hulluus. Toki ne ovat ihania ja voivat asua missä tahansa kodissa, ja ne vaativat hyvin vähän huoltoa. Ongelmana on, että ne eivät yleensä ole kovin suvaitsevaisia ​​lapsia kohtaan ja ovat yksi niistä roduista, jotka tunnetaan siitä, että ne purevat lapsia ilman suurempia provokaatioita.

Lemmikkisi tulee myös olla persoonallisuutesi mukainen. Jotkut kissat esimerkiksi vaativat paljon huomiota ja vuorovaikutusta, kun taas toiset ovat enimmäkseen itsenäisiä, kuten blackjack online pelaaminen. Tee tutkimusta ja valitse viisaasti.

3) Haastattele eläinlääkäreitä ennen adoptiota

Ennen kuin olet päättänyt sinulle sopivan lemmikin, kysy ystäviltäsi heidän eläinlääkärisuosituksiaan. Eläinlääkäri voi olla erinomainen tietolähde, joka auttaa sinua valitsemaan elämäntyyliisi ja tarpeisiisi parhaiten sopivan lemmikin.

Kaikki eläinlääkärit eivät ole samanlaisia, ja haluat eläinlääkärin, joka vastaa parhaiten tarpeitasi..

4) Tee kotisi lemmikkiystävälliseksi

Tiesitkö, että jokin niinkin yksinkertainen kuin purukumi voi olla tappava koirille tai että ibuprofeeni on myrkyllistä kissoille? On erittäin tärkeää käydä kotisi läpi nyt, ennen kuin tuot uuden lemmikin kotiin, selvittää vaarat ja saada ne pois tieltä tai pois kotoa. Tämä sisältää lemmikkien tasolla olevat kaapit, työtasot, kemikaalipullot lattialla, pienet lelut, sähköjohdot ja verhojohdot.

Eikä se lopu tähän. Sinun on myös tarkistettava kotisi ja pihasi myrkyllisten kasvien varalta koirille tai kissoille, ja jos sinulla on kukkaro tai laukku, sinun on löydettävä ja hävitettävä mahdolliset vaarat - kuten sokeriton purukumi, joka sisältää usein ksylitolia.

5) Valitse iän ja rodunmukainen ruoka

Kaikki lemmikkieläinten ruoat eivät ole samanlaisia. Jotkut ovat parempia kuin toiset, ja jotkut esittävät väitteitä, joita ei aina tue tosiasiat. Lemmikkieläinten ruokapussiin tai -tölkkiin olisi helppo tarttua kannessa hienoimmalla designilla, mutta se ei takaa lemmikkiemme terveyttä pitkällä aikavälillä.

Valitse koirallesi tai kissallesi paras ruoka ja etsi aina täydellinen ja tasapainoinen ruokavalio. Lemmikkieläinten ruokavalintojen tulee perustua lemmikin erityistarpeisiin, elämänvaiheeseen ja elämäntyyliin siitä asti, kun ne ovat pieniä. Voit tehdä pintapuolista tutkimusta saadaksesi hyvän käsityksen siitä, miksi se on tärkeää ja mitä etsiä, mutta parhaat neuvot saat eläinlääkäriltäsi.