Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Koiran kanssa vesillä – muista ainakin nämä asiat

Suurin osa koirista viihtyy veden äärellä ja venekausi 2021 on jo ovella. Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun olet vesillä tai veden äärellä koiran kanssa?

Alla on muutama tärkeä asia, jotka kannattaa ottaa ainakin huomioon.

Koiran pelastusliivit

Suurin osa koirista osaa uida, tulee koiralla siitä huolimatta olla pelastusliivit aina veneessä sekä laiturilla. Valitse koiran painoon sopiva pelastusliivi. Jos koirallasi on pitkä ja paksu turkki, kannattaa mieluummin valita hieman isompi koko kuin liian pieni, sillä märkä turkki tekee koirasta painavamman.

Koiran pelastusliivit tuovat yleensä mieleen veneilyn, mutta koiran liivit voivat olla tarpeelliset jopa ihan kotipihassa.​ Moni koira nimittäin hukkuu joka vuosi omalta pihalta löytyvään uima-altaaseen. Jos uima-altaalta ei löydä tietä mitä pitkin koira pääsisi sieltä itse pois, kannattaisi allas joko suojata tarkkaan tai hankkia koiralle oma pelastusliivi, jos se on ilman valvontaa pihalla.

Merivesi ja sinilevä

Älä anna koirasi juoda merivettä! Merivesi voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja ja pahimmillaan suolamyrkytyksen. Pakkaa venematkalle aina mukaan koiran vesikippo ja tarjoa vettä päästyänne maihin, jotta koira ei juo merivettä.

Sinilevä on koirille vaarallista. Älä päästä koiraasi uimaan alueilla, joissa on tai epäillään olevan sinilevää. Levä tarttuu koiran turkkiin ja leviää helposti elimistöön koiran nuollessa itseään.

Muuta muistettavaa

Koiraa ei kannata sitoa hihnalla kiinni veneeseen. Hihna voi muuttua hengenvaaralliseksi hirttosilmukaksi, jos koira yrittää hypätä veteen, laiturille tai putoaa veteen.

Muista kuivata koiran turkki huolellisesti uimisen jälkeen. Jos turkki jää kosteaksi, koiralle voi tulla vesihäntä eli hännänjuuren hermojen tulehdus tai hot spot eli märkäinen ihotulehdus. Kuivaa myös koiran korvat uinnin jälkeen, sillä kosteaksi jääneisiin korviin voi tulla korvatulehdus.

Koiraa ei kannata ruokkia juuri ennen venematkaa - varsinkaan, jos koiralle tulee helposti pahoinvointia.

Lähde: Agria, Koirakamat