Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

Ensimmäisen koirapuiston avaamisesta jo yli 50 vuotta

Nykyään ajattelemme, että koirapuistoja löytyy melkeinpä joka kulmalta tai ainakin sellainen on aina suhteellisen helposti saavutettavissa. Aina ei kuitenkaan näin ole ollut.

Viime vuonna tuli kuitenkin jo kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun ensimmäinen koirapuisto Suomessa on avattiin. Tämä ensimmäinen koirille suunnattu aidattu alue avattiin Helsingin Ullanlinnaan Merikadulle vuoden 1971 heinäkuussa. Tämä samainen koirapuisto sijaitsee nykyään osoitteessa Merikatu 31, ja sinne voi edelleen viedä koiransa ulkoilemaan ja nauttimaan muiden koirien seurasta.

Koirapuistot ovat yleistyneet vauhdilla viimeisten vuosikymmenten aikana, ja tahti on kiihtynyt, mitä lähemmäs nykyaikaa on tultu. Vuonna 1995 Helsingissä koirapuistoja oli jo hieman yli 70 kappaletta, ja samaan aikaan Tampereelle valmistuivat ensimmäiset koirapuistot. Helsingissä ollaan siis päästy nauttimaan koirapuistoista huomattavasti aikaisemmin kuin muualla Suomessa.

Tänä päivänä Helsingistä löytyy jo lähes sata koirapuistoa ja Tampereeltakin 15 kappaletta. Suomessa kokonaisuudessaan on tarjolla vajaat 400 koirapuistoa tutkittavaksi kaikille nelijalkaisille ystävillemme. Tämä määrä kasvaa vuosittain noin muutamalla puistolla. Kyseiset puistot ovat pääsääntöisesti kunnallisia palveluita ja niitä rahoitetaan aina mahdollisuuksien mukaan.


Helsingin suosituin koirapuisto sijaitsee Rajasaaressa

Helsingissä koirapuistoja on sijoitettu ympäri kaupunkia ja varsin tasaisesti. Tietysti muutamia asuinalueita on, mistä ei valitettavasti koirapuistoa löydy, ainakaan toistaiseksi. Esimerkiksi Puistolasta ei koirille omaa puistoa löydy ollenkaan. Tälläisissä tapauksissa koiran kanssa matkustetaan hieman pidempikin matka, jotta koirapuistosta päästää nauttimaan.

Helsingin ehdottomasti suosituin koirapuisto sijaitsee Rajasaaressa. Rajasaaren koirapuisto kerää koiranomistajilta kehuja toisensa perään. Kyseisessä koirapuistossa nimittäin sijaitsee kokonainen uimaranta vain koirille, ja onhan kyseinen saari myös mukava paikka ihmisten käyttöön. Koiran temmeltäessä puistossa ja polskiessa vedessä voi omistaja ottaa pienen hetken itselleen ja esimerkiksi siirtyä tänne pelaamaan erilaisia nettipelejä. Niiden seurassa vierähtää tovi jos toinenkin ja samalla niin omistaja kuin koirakin saavat itselleen mukavia virikkeitä.

Rajasaaren jälkeen suosituimmat koirapuistot Helsingissä ovat Tokoinranta, Rantakallionpuisto sekä Tervasaari. Tervasaaressa koirilla on käytössään myös aivan oma uimarantansa. Uimamahdollisuuden sisältävät koirapuistot ovatkin erittäin suosittuja koiranomistajien ja varmasti myös karvaisten kavereiden keskuudessa. Niihin on mukava vetäytyä rentoutumaan ja virkistäytymään kuumana kesäpäivänä.


Koirakäymälät toivottu lisä

Koirapuistoja nykyisin rakennettaessa on periaatteena tehdä erilliset aitaukset tai puolet isoille ja pienille koirille. Tällä tavoin voidaan varmistaa kaikille koirille turvallinen ja mukava koirapuisto kokemus. Näin eivät leikit eri kokoisten koirien kesken ylly liian rajuiksi.

Myös koirapuistoja pienempiä niin sanottuja koirakäymälöitä on viime vuosien aikana perustettu etenkin Helsinkiin. Koirakäymälät ovat merkkaustolpin, roskasäiliöin sekä opastein varustettuja helposti siivottavia pieniä alueita. Koirakäymälät ovat mukava lisä koiria ajatellen. Kyseisiä koirakäymälöitä rakennetaan kaupunkilaisille alueille vilkkaiden kävelyreittien varsille sekä suosittujen puistojen kupeeseen.

Nämä ovat toivottu lisä koirapuistojen lisäksi.