Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

8 merkkiä, jotka kertovat siitä, että koirasi oikeasti rakastaa sinua

Kun todella rakastaa jotakuta, haluaa ihan ymmärrettävästi tietää, millaisia tunteita toisella osapuolella on. Tähän pätevät niin ihmiset kuin lemmikitkin, eivät niinkään parhaat nettikasinot tai videopelit, jotka eivät ole eläviä olentoja. Kukapa ei haluaisi nähdä ja ymmärtää oman lemmikkinsä eleistä, että ne todella rakastavat meitä takaisin?

Koirat tai kovin monet muutkaan lemmikit eivät pysty ilmaisemaan omaa rakkauttan sanoin, jonka vuoksi ne osoittavatkin omat tunteensa eri tavalla. Nämä merkit eivät vaadi rakettitieteen ymmärtämistä, sillä ne ovat oikeasti yllättävänkin helposti tunnistettavissa.

Ja jokaiselta koiranomistajalta löytyy varmasti piilevä kyky tulkita oman haukkunsa käytöstä, josta voi hyvinkin heijastua se fakta, että koira oikeasti rakastaa sinua. Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi merkkejä, jotka viestivät koiran hännän heiluvan iloisesti juuri sinulle. Nämä merkit eivät suinkaan ole ainoita, sillä koirilla on monia erilaisia keinoja, millä ne ilmaisevat omaa kiintymystään.


8 merkkiä koiran rakkaudesta
 

1) Katse kohdistuu suoraan silmiin

Yksi selkeä keino, jolla koirasi pyrkii kertomaan sinulle rakkaudestaan, on se, että se pyrkii katsomaan sinua silmiin. Koirille muodostuu tutkimusten mukaan läheinen tunneside ihmisiin ja silloin ne myös pyrkivät tuijottamaan meitä tiukasti silmiin.

Tämä koskee ihan samalla tavalla myös ihmisiä, joten tämän merkin huomaaminen ei pitäisi olla niin vaikeaa. Muiden koirien parissa tällaista tuijottelua ei harrasteta, sillä koirien välillä silmiin tuijottelu voi olla merkki aggressiosta.

 

2) Koirasi nojaa sinuun

Koirat ovat lähtökohtaisesti laumaeläimiä ja ne tietenkin haluavat läheisyyttä laumansa muilta jäseniltä. Tässä tapauksessa se tarkoittaa omistajaa eli sinua.

Jos koirasi todella luottaa sinuun ja rakastaa sinua, se tulee lähelle nojautuakseen sinuun silloin, kun se kaipaa henkistä tukea tai fyysistä kosketusta. Mikäli koirasi tekee tätä, se todellakin välittää sinusta ja haluaa pitää sinusta huolta.

 

3) Haukottelu silloin, kun sinäkin haukottelet

Haukottelu tarttuu, eikö? Tämä ei koske ainoastaan ihmisiä, sillä myöskin koirat voivat haukotella samaan aikaan omistajansa kanssa. Tämä viestii siitä, että koira tuntee empatiaa ja todella pitää sinusta, kun hän haukottelee yhtä aikaa.

Koirat haukottelevat tutkimusten mukaan paljon helpommin niiden ihmisten ja omistajiensa kanssa, joista ne oikeasti pitävät. Jos koirasi siis haukottelee kanssasi yhdessä, viestii tämä rakkaudesta.

 

4) Kulmakarvojen nostaminen ja kielen näyttäminen

Kun koira näkee omistajansa, nostaa se yleensä vasemman kulmakarvansa ylös ja näyttää omaa kieltään. Tuntemattoman ihmisen seurassa tällaisia eleitä ei juurikaan tapahdu.

Samanlaista käytöstä on nähtävissä myös lelujen kanssa. Kun koira saa lelun, josta se pitää, nojautuu sen korvat taaksepäin. Jos siis haluat koirasi rakkauden kukoistavan, kannattaa näitä eleitä tutkia ja sitä kautta ottaa temmellyksiin vain lempilelut mukaan.

 

5) Suosikkilelun tuominen

Lempileluihin liittyy olennaisesti myös se, tuoko koira itse sitä omistajalleen. Jos koirasi tuo oman suosikkilelunsa sinulle, voit olla 100-prosenttisen varma, että teidän kahden välisen rakkauden väliin ei tule kukaan tai mikään. Koirat nimittäin suojelevat omia lelujaan vähän jopa liikaakin.

Mikäli lelua työnnetään sinua kohti tai se tullaan kunnolla tarjoamaan sinulle, kertoo se siitä, että koira luottaa sinuun ja rakastaa sinua.

 

6) Villiintyminen siitä, että saavut takaisin kotiin

Yksi selkeimmistä rakkauden merkeistä on se, että koirasi villiintyy silloin, kun palaat kotiin. Kun koira näkee itselleen rakkaan henkilön, eli tässä tapauksessa omistajan, aiheuttaa se koirassa hyvin mieluisan reaktion.

Silloin myös niiden stressihormonin eritys vähenee ja sosiaalisuushormonin eritys puolestaan lisääntyy.

 

7) Vieressä nukkuminen

Jos koira rakastaa nukkua sängyssä, on se merkki uskollisuudesta sinua kohtaan. Koiran nukkuminen samassa huoneessa tai vieressä on hyväksi myös omistajalle itselleen, sillä se tuo mukavuuden ja turvallisuuden tunnetta, jolloin myös unenlaatu voi parantua.

 

8) Koira haluaa läheisyyttä ruoan jälkeen

Koirat rakastavat ruokaa. Syömisen jälkeen tapahtuva askel kertoo kuitenkin siitä, mitä koira arvostaa. Jos se haluaa heti luoksesi, kertoo se siitä, että teidän välinen suhde on hyvin lämmin.

 

Mitä koiran kanssa ei kannata tehdä? – Asiat, joita koira oikeasti vihaa

Koirat rakastavat monia asioita ja ne tulevat helposti iloisiksi, mutta niidenkin elämään mahtuu myös niitä ei-niin toivottuja asioita. Tässä onkin muutama juttu, mitä koiranomistajan kannattaa välttää, jos haluaa koiransa rakkauden säilyvän:

Pään taputtaminen 

Koiraa voi toki silittää, mutta taputtamista kannattaa välttää. Se on koiralle enemmänkin uhkaava ele etenkin silloin, jos ihminen taputtaa koiraa sen yläpuolelta. Jos haluaa taputtaa, kannattaa se tehdä kyyryssä koiran tasolta siten, että antaa koiran tulla sinun luoksesi ensin.

Jatkuva istuminen TV:n ääressä

Silloin tällöin tapahtuvat maratonit television ääressä eivät ole koiralle ongelma. Jos ne kuitenkin ovat jatkuvia, silloin alkavat myös ongelmat. Pelkkä muutama lenkki päivässä ei riitä, sillä koira tarvitsee myös mentaalista stimulaatiota leikkien ja lelujen voimin.

Eri säännöt

Annatko koiran nukkua sohvalla, kun kumppani on oikeasti kieltänyt sen? Tällaiset ristiriitaiset säännöt saavat koiran hämmennyksen valtaan, joka puolestaan johtaa turhautumiseen. Turhautuminen taas voi äityä aggressioksi.

Kiirehtiminen kävelylenkillä

Koirat näkevät maailman omalla nenällään ja siksi olisi suotavaa, että koiran antaa rauhassa vaellella ja haistella kaikkia hajuja. Haistamisen avulla koira voi selvittää kaikki naapurustoon liittyvät asiat ja sen, missä sen elämässä oikein tällä hetkellä mennään. Kiirehtiminen ei kannata myöskään siksi, että koiran ulkoiluttaminen on hyväksi ihmisen omalle terveydelle.