Mainospaikka vapaana! Ota yhteyttä.

8 hauskaa aktiviteettia koirasi kanssa

Saitko juuri uuden koiranpennun tai etsitkö lisää tekemistä koirasi kanssa? Ajan viettäminen ja hauskojen asioiden tekeminen  koirasi kanssa on loistava tapa rakentaa vahva tunneside.

Sinun tulisi yrittää viettää vähintään 1–2 tuntia päivässä harrastuksiin koirasi kanssa. Koiran kanssa harrastamisen ei tarvitse olla isoa tehtävä – pelkkä pallon heittely ympäri taloa tai koiran peruskoulutuksen ja tottelevaisuuden harjoittelu sisällä riittää.

Jokaisella koiralla ja rodulla on omat tarpeensa, esimerkiksi bordercollie tarvitsee todennäköisesti paljon enemmän henkistä stimulaatiota kuin ranskanbulldoggi.

Tiesitkö, että koirat voivat myös oppia leikkiessään vaikka mitä? Osa koirista osaa jopa haistaa starburst ilmaiskierrokset, kuin ne olisivat nakin paloja isännän kädessä. Tämä tietysti vaatii paljon harjoittelua koiralle. Mutta ohessa enemmän hauskoja tekoja, joita voit tehdä koirasi kanssa kahdestaan ja kehittää häntä.
 

8 hauskaa aktiviteettia koiran kanssa

Etsitpä sitten uutta tekemistä koirasi kanssa tai kaipaat vain inspiraatiota, tässä on kahdeksan hauskaa aktiviteettia, joita voitte tehdä yhdessä.
 

1. Noutoleikki

Yksinkertainen noutoleikki – olipa se sitten sisällä tai ulkona – voi väsyttää koirasi nopeasti. Useimmat koirat ovat hulluna noutopeliin, ja muutaman tennispallon pitäminen ympäri taloa on halpa tapa viihdyttää koiraasi.

Jos sinulla on koira, joka osaa todella juosta, Chuck It -laitteeseen investoiminen voi olla hyvä idea. Chuck It Launcher -laukaisulaitteessa on joustava varsi, joka heittää pallon kauemmas kuin käsivartesi pystyy heittämään, ja se voi auttaa ehkäisemään käsien väsymistä.

2. Mene kävelylle tai juoksemaan

Kävelylle tai lenkille lähteminen on hyvä tapa stimuloida koiraasi henkisesti, ja koiran antaminen haistella ympäristöään voi olla sille hyvin rikastuttavaa. Tottelevaisuus- ja hihnaharjoittelun tekeminen kävelylenkillä on hyvä tapa kouluttaa koiraa sen aikana.

Toinen hieno asia, jota voit tehdä kävelylläsi, on harjoitella koiran palautusta. Luotettava koiran muistaminen on tärkeää, jotta koirasi pysyy turvassa ympäristössään. Kuvittele, että koirasi juoksi ulos talosta tai harhautui, kun se oli irti hihnasta koirapuistossa, ja joutui johonkin pahaan. Kun sinulla on vahva koiran palautussana, jolla saat koiran huomion välittömästi, voit auttaa hakemaan koiran heti takaisin. Tutustu tähän Preventive Vet -lehden upeaan lukemistoon ja lue lisää luotettavasta koirien takaisinkutsusta.

3. Leiki rikastuttavia leikkejä

Joidenkin rikastamislelujen, kuten nuuskimispallojen, nuuskimismattojen ja kumisten herkkuannostelijoiden, ottaminen taloon voi olla todella helpottavaa! Ruokkimalla koirasi aterioita tällaisissa hitaissa syöttölaitteissa voit auttaa stimuloimaan koiraasi henkisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä paljon työtä. Kaukana ovat ne ajat, jolloin koirasi ruokitaan tavallisesta ruokakupista.

Jos rikastamislelut kuulostavat joltain, josta voisit hyötyä, tutustu valikoimaan kovia herkkuannostelijoita. Koirasi pitäminen kiireisenä ja henkisesti stimuloituna ei ole koskaan ollut helpompaa!

4. Yhteistä aikaa kotona tai vaikkapa elokuvahetki

Jokaisen koirasi kanssa tekemäsi aktiviteetin ei tarvitse olla valtava koettelemus. Ajan viettäminen koirasi kanssa voi olla niinkin yksinkertaista kuin sohvalla halailua ja elokuvan katsomista. Loppujen lopuksi koirasi haluaa vain viettää aikaa kanssasi.
 

5. Piiloleikit

Piiloleikki ympäri taloa voi olla hauskaa puuhaa sekä sinulle että koirallesi. Jos vietät hieman aikaa tekemällä koirasi kanssa perus "pysy"-käskyjä, leikistä tulee miellyttävämpi. Pyydä koiraasi jäämään, kun sinä etsit piilopaikan, ja kerro sitten koirallesi "vapauta"-käsky, jotta se voi tulla etsimään sinut!

6. Koiran koulutus ja tottelevaisuus

Koirankoulutus ja tottelevaisuuskoulutus ovat hienoja aktiviteetteja, joita voit tehdä koirasi kanssa. Lyhyet 5–10 minuutin harjoituskerrat ovat enemmän kuin riittäviä, jotta koirasi oppii jotain uutta ja saa henkistä stimulaatiota. Pidemmät koulutuskerrat voivat joskus olla haitallisia, sillä koirasi voi helposti turhautua, kun se ei ymmärrä tarkalleen, mitä haluat.

7. Osta lemmikkieläinystävällisestä kaupasta

Koiran ottaminen mukaan asioille tai ostoksille on toinen hauska aktiviteetti, jota voi tehdä koiran kanssa. Saatat yllättyä siitä, kuinka monet kaupat ovat lemmikkiystävällisiä ja sallivat koirasi käydä ostoksilla kanssasi.

8. Leiki sisällä

Joskus ulkoilu ei ole aina mahdollista. Talvikuukausina voi tulla erittäin kylmä, ja kesällä voi sataa. On tärkeää, että koiran kanssa voi näinä aikoina leikkiä joitakin sisätiloihin sopivia leikkejä ja aktiviteetteja. Sisäaktiviteetteja voivat olla esimerkiksi köydenveto ja nouto.